КОШАРАЦ: НЕИСТИНЕ НЕ КОРИСТЕ СТВАРАЊУ ДОБРИХ ОДНОСА

stasa_kosarac.jpg

САРАЈЕВО, 25. АПРИЛА (СРНА) - Предсједавајући Клуба српских делегата у Дому народа парламента БиХ Сташа Кошарац позвао је предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да у јавност не износи неистине о положају Срба у Сарајеву и њиховом некадашњем броју у овом граду.

"Ове неистине тичу се изузетно осјетљивог питања у БиХ", рекао је Кошарац Срни и истакао да неистините и некоректне изјаве члана Предсједништва нису у функцији стварања добрих односа.

Констатујући да је српски народ навикао на пласирање таквих дезинформација из Сарајева и да је то само наставак доминантне бошњачке политике из 90-их година, Кошарац је рекао да Срби из Сарајева врло добро знају колико их је било и кроз шта су у овом граду прошли током рата.

"И врло добро знамо да је генератор такве политике био Алија Изетбеговић, отац Бакиров, којем је очигледно у аманет оставио провођење своје политике", нагласио је Кошарац.

Он је навео да је прије рата у Сарајеву живјело око 34 одсто или 160 хиљада Срба и да је тај број био знатно већи с обзиром да су већина оних који су се изјашњавали као Југословени били Срби.

"Садашње Сарајево није мултиетнички град какав је био прије рата, што је резултат политике вођене против српског народа, која је покушавала да произведе неке лојалне Србе попут Лазовића, Пејановића, Љујић-Мијатовић. Нажалост, и послије рата имамо такве људе који су очигледно ближи интересима Исламске декларације Алије Изетбеговића него интересима властитог српског народа", закључио је Кошарац.

Изетбеговић је за Алтернативну телевизију изјавио да Срби сасвим комотно живе у Сарајеву и да нико од 4.000 Срба који раде у федералном Сарајеву нема непријатности због тога што су Срби.

Изетбеговић је навео да у Сарајеву никада није живјело 150. 000 Срба, већ 31 одсто када је тај град бројао 350. 000 становника, а изнио је и тврдњу да су "поједини Срби у Сарајеву 1996. године палили станове и наговарали сународнике да не остану у такозваној Алијиној држави".

 

 

Извор: срна