СРБИ ПРЕТРПЈЕЛИ ГЕНОЦИДЕ, А ЖРТВЕ РЕВИЗИЈЕ ИСТОРИЈЕ

Посјета заједничке српско-француске делегације Јасеновцу

Посјета заједничке српско-француске делегације Јасеновцу

Срби су данас постали жртве ревизије историје, мада су у 20. вијеку претрпјели три геноцида за које нико није одговарао, изјавио је у Јасеновцу Андреј Фајгељ, замјеник предсједника политичке организације "Трећа Србија" чије је сједиште у Новом Саду.

"Да ствар буде још гора, Србима је наметнута стигма злочинаца и данас пред нашим очима имамо ревизију историје. Тако су Срби оптужени за изазивање Првог светског рата, умањују нам се жртве у Другом светском рату и слично", истакао је Фајгељ, саопштено је данас из "Треће Србије". 

Фајгељ је посјетио концентрациони логор, у којем током Другог свјетског рата страдало више стотина хиљада људи, претежно Срба, Јевреја и Рома, заједно са члановима Удружења "Породица и брак" из Француске. 

Генерални секретар тог удружења Гијом де Тјелоа рекао је да се Европа мора вратити својим хришћанским коријенима и стога је неопходно осудити све оне који су злоупотребљавали Христа због идеологије. 

"Не смијемо никада дозволити релативизацију злочина, ма гдје се он десио и ма ко га починио", оцијенио је Де Тјелоа. 

Смисао посјете заједничке српско-француске делегације Јасеновцу је борба против ревизије историје и његовање културе сјећања на сва зла која су се дешавала, не само српском, него и другим народима у Европи и свијету, наводи "Трећа Србија". 

Ова политичка организација и француско удружење "Породица и брак" недавно су склопили споразум о сарадњи који се заснива управо на борби против ревизије историје у Европи, као и његовању културе сјећања на трагедије српског и других народа.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

Фајгељ: Самопорицање је српска бољка - Jadovno 1941.

Нови Сад: отворена изложба Моје Јадовно - Jadovno 1941.

Говор директора Културног центра Новог Сада Андреја Фајгеља ...