САСТАНАК С УДРУЖЕЊИМА ИЗ ХРВАТСКЕ И РС

Директорка Владине Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону др Славка Драшковић одржала је састанак са представницима удружења из Хрватске и Републике Српске. Састанку су присуствовали Ружица Мандић из "Удруге жена из Вуковара", Зоран Којић и Горан Челар из "Српског народног форума" и председник удружења "Јадовно 1941" Душан Басташић, као и чланови ових организација.

Састанак са представницима удружења из Хрватске и Републике Српске

Промоција Јадовно 1941.

Удружење потомака и поштовалаца жртава Јадовно 1941. бави се откривањем истине о злочинима почињеним у концентрационим логорима Госпић-Јадовно-Паг за време Другог Светског рата. Вечерас, у 18 часова, у Парохијском дому храма Светог Саве одржаће се промоција и конференција за новинаре новооснованог удружење грађана Јадовно 1941. из Београда.

Представници удружења представили су своје активности и образложили проблеме са којима се суочавају, затраживши подршку институција Владе Републике Србије. Разговарали су о потреби да се подрже манифестације које негују културу и обичаје и могућностима јачања организација цивилног друштва које раде на заштити наших сународника.

Директорка др Драшковић је позвала организације на јединство и бољу међусобну комуникацију између кровних организација као што су ЗВО и СНВ и других удружења и организација из невладиног сектора.

Било је речи и о проблематици у вези са вртићем Вуковар 2. Директорка је истакла важност дијалога између надлежних органа Републике Хрватске у циљу проналажења адекватног решења за опстанак ове институције која има велики значај за српски народ у Вуковару.

 

Извор: Канцеларија за сарадњу са дијаспором и Србима у региону