Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Zašto?

Svaki čovek svojim mrtvima postavi obeležje, kao spomen da su postojali i svet svojim životom obdarili. Svaki narod, onima koji su za njih u ratovima ginuli, podigne obeležje, za spomen na njihovu žrtvu. Dirati u te spomene mrtvima je vandalski čin jer znači, ne puko rušenje kamena, već uznemirenje duše pokojnika koja žive ne može u tom činu zaustaviti.

Takav vandalski čin dogodio se nekog od prethodnih dana (ili noći) u selu Čelebić, na spomen-groblju na Barjaku. Spomen-ploču sa imenima stradalih Čelebićana u ratu 1992-1995.godine, nepoznata osoba (ili osobe) su u bezumnom činu mržnje razlupale. Time su povredili osećanja ne samo Srba nego svakog čoveka koji poštuje svoje i tuđe pokojnike i uspomene. Ovakvi događaji ne doprinose dostojanstvu i spokojnom životu ljudi, ma koje vere i nacije bili, a verujemo i da ne odražavaju stavove, niti imaju podršku, većine stanovnika opštine Livno.

Ceo slučaj je prijavljen nadležnim organima i očekujemo njihovo iskreno angažovanje na pronalaženju i sankcionisanju počinioca.

Udruženje Ognjena Marija Livanjska

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: