fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Tesla banka – patriotski poduhvat

Tesla banka
Tesla banka

Predsjednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić posjetio je danas „Tesla banku“ u Zagrebu koja treba da doprinese uspješnijem poslovanju i integraciji porodica Srba povratnika, njihovih zadruga, kao i poljoprivrednih domaćinstava u Hrvatskoj.

„Patriotizam se ne ogleda u praznim rečima i parolama, niti je on busanje u prsa. Zato `Tesla banka` nije samo poslovni i finansijski, nego i patriotski poduhvat“, rekao je Pajtić prilikom obilaska pomenute banke, a prenosi Pokrajinski seketarijat za kulturu i javno informisanje.

On je dodao da „Tesla banka“ u ovom trenutku ima više od stotinu aktivnih klijenata, kao i da postoji veliko interesovanje za njen rad, saopšteno je iz pokrajinske Vlade.

„Postoji veliko interesovanje za njen rad, od Slavonije do Dalmacije, preko Like, Banije i Korduna. Zbog toga `Tesla banka` na svim područjima gde Srbi žive, obezbeđuje da to interesovanje bude pretočeno u konkretne poslovne projekte, uz logističku i finansijsku podršku svima koji žele da zasnuju svoj biznis“, naveo je Pajtić.

On je naglasio da najveće interesovanje povratnika vlada za projekte u poljoprivredi, bilo da su to zadruge, gazdinstva, programi u stočarstvu ili pčelarstvu, pošto je tu najveća mogućnost samostalnog poslovanja i uspješnog adaptiranja zahtjevima tržišta.

Prema programu dvodnevne posjete Hrvatskoj, Pajtić će sutra posjetiti selo Klinac i Poljoprivrednu zadrugu „Eko razvoj“, odnosno preduzeće „Agraria mont“ koje predstavlja svoj „Eko med“ program.

„Tesla banka“ osnovana je s ciljem pružanja finansijske podrške porodicama Srba povratnika u Hrvatsku, kao i logistiku neophodnu za razvoj njihovog sopstvenog malog i srednjeg biznisa.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: