Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Spasiće Srbiju: Hrvati su naša poslednja šansa

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/zastava_eu_hrvatska.jpg

Dok sam bio mlad nisam razumeo pravoslavne mislioce koji su tvrdili da su naši neprijatelji u stvari samo strogi prijatelji i da nam u stvari pomažu.

Danas, kada sam makar u naznakama upoznao svet i pravila po kojim se „kreće“ ova misao mi je potpuno razumljiva. Dok nas „takozvani“ prijatelji štede, zavaravaju i pritiskaju na odloženo, izbegavajući da odmah primene najbolnija i najsurovija sredstva stari, dobri, neprijatelji nam odmah sve bace u lice.

Zato volim Balkan i balkanske narode. Ovde nema preteranog uvijanja, svi ti u lice kažu šta misle i šta će uraditi pa makar to bilo i na vlastitu štetu.

U „Evropi“ je već nešto drugačije. Pred javnošću se kunu da je sve „transparentno“ da se igra po jasnim pravilima, a posle se ispostavi da se radi o bandi lopova i licemera kojima ni čast ni zakon ne znače ništa.

Baš zbog toga treba osluškivati šta nam poručuju balkanski susedi koji su

osetili čari Evropske https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/Aleksandar_Nedic.jpg Unije pre nego izjave EU zvaničnika. Predstavnici EU birokratije se zaklinju u nepovredivost granica, napišu jedno u

rezoluciji 1244 pa priznaju „Kosovo“, oni se pridržavaju zakona pa plivaju u korupciji, oni vole slobodno tržište ali da njihove firme dobiju povoljne uslove u privatizaciji, oni podstiču imigrante a posle nama prete uvođenjem viza…. Sa Hrvatima smo bar načisto, oni će učiniti sve što mogu da nam

spreče ulazak u Evropsku Uniju i na tome im hvala. Mi smo sa njima bili u dve države i mislimo da je već dosta, na obostranu korist.

Ministru pravosuđa Hrvatske Miljeniću se otela pretnja ali njegova izjava da „Srbiji mora biti jasno da ih to čeka (uslovljavanja) i što pre počnu za njih je bolje. To je jednostavno tako i mi odstupiti nećemo“ je potpuno iskrena i u duhu Hrvatske politike.

O ulasku Srbije u EU neće odlučivati Hrvati. O načem članstvu će odlučiti Nemačka (a kad ona odluči to će aplauzom podržati i Hrvatska). Ne baš ista ali ne mnogo različita od Nemačke sa kojom smo ratovali u oba svetska rata i navodno pobedili. Naslednica Nemačke koja je streljala Srbe po receptu sto za jednog. Pomagaće joj Hrvatska koja se još uvek nije suočila sa istinom o Jasenovcu i NDH. Odlučivaće Mađarska u kojoj je mirno umro Šandor Kepiro, zločinac iz novosadske racije…. Odlučivaće oni koji nas nikada nisu voleli i nikada to neće ni učiniti. Svako od njih ima mali spisak želja koje otvoreno ili prikriveno misli da ispostavi Srbiji pre eventualnog ulaska u EU.

Mislim da je to pošteno i da to treba da urade. Sad i ovde, jer će samo tako građanima Srbije postati jasno u kakvo se društvo uključujemo i kakva je to zajednica naroda koja nas očekuje. Slušajući briselske licemere možda i steknemo lažno uverenje da smo dobrodošli, da su Francuzi možda oni stari Francuzi iz dedinih priča i da bratska podrška Grka može išta da promeni.

Evropskoj birokratiji trebaju putevi, rudnici, vazdušni prostor, voda i još neke tehničke sitnice. Treba im i jeftina i krotka radna snaga, najbolje nema i nepismena. Možda i našto malo drugačija, ali im u svakom slučaju ne trebaju Srbi. Srbi, pravoslavni, slobodni, svojeglavi, ponositi, nezavisni.

Njima ne trebmo mi koji postojimo, njima trebaju neki drugi ali umesto da idu i traže ih, odlučili su da nas uz pomoć nesposobnog državnog vođstva promene. Pa kad budemo onakvi kakvi treba da budemo onda će nas i primiti.

Kako stvari stoje, Hrvati su nam zadnja šansa. Ne dajte da uđemo u EU a za uzvrat kad shvatite gde ste dopali mi ćemo vama pomoći da iz nje izađete. Onako bratski, kao stari neprijatelji.

Autor: Aleksandar Nedić član Srpskog liberalnog saveta.

Izvor: SRBIN INFO

Vezane vijesti:

Bez mudrosti Srba i Hrvata Balkan ne može naprijed

SRBI U HRVATSKOJ ZABRINUTI DA ĆE NESTATI

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: