Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

SNV – Poziv građanima!

Datum objave: utorak, 15 februara, 2011
Veličina slova: A- A+

SNV

SNV u suradnji sa potpredsjednikom Vlade Slobodanom Uzelcem nastavlja inicijativu pružanja pomoći u povratu nezakonito zaposjednute imovine građana koji su se vratili u Republiku Hrvatsku ili se namjeravaju vratiti.

Nezakonito zaposjednuta imovina je pojava koja je posebno izražena na području posebne državne skrbi. Povratnici na ta područja često se susreću sa činjenicom da ne mogu ući u svoju kuću, gospodarski objekt ili poljoprivrednu površinu čime je njihova imovina i njihovo vlasništvo ugroženo.

Kako bi se moglo pomoći povratnicima da zaštite svoje pravo posjeda i vlasništva potrebno je prikupiti sve raspoložive podatke o nezakonitom zauzimanju (uzurpaciji) poljoprivrednog zemljišta, stambenih i gospodarskih objekata.

Iz tih razloga Srpsko narodno vijeće poziva sve vlasnike zauzetih nekretnina odnosno osobe koje polažu neko pravo na takvim nekretninama kao i sve koji imaju saznanja o tome da prijave slučajeve nezakonitog zauzimanja (uzurpacije) nekretnina na svom području lokalnom Vijeću srpske nacionalne manjine ili izravno Srpskom narodnom vijeću u Zagrebu, Ilica 16, tel: 01 48 86 361,
fax:01 48 86 372.

Svaki slučaj nezakonitog zauzeća nekretnine potrebno je prijaviti i nadležnoj policijskoj postaji.

U prijavama navedite:

– tko je vlasnik/posjednik nekretnine
– da li je nezakonit posjed prijavljen policiji
– koje su nekretnine nezakonito zauzete (npr. Broj čestice ili opis same nekretnine)
– tko je nezakoniti posjednik tih nekretnina

Srpsko narodno vijeće

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top