Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

PRIJAVA PROTIV MAŠOVIĆA

Datum objave: četvrtak, 12 marta, 2015
Objavljeno u Sarajevo - Romanija
Veličina slova: A- A+

Jedan od bezuspješnih pokušaja traženja nestalih Srba u Sarajevu od strane Instituta za nestala lica BiH

Jedan od bezuspješnih pokušaja traženja nestalih Srba
u Sarajevu od strane Instituta za nestala lica BiH

Udruženje porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije podnijelo je prijavu Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice protiv člana Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Amora Mašovića zbog kršenja Zakona o nestalim licima koji ne dozvoljava politički angažman službenika koji učestvuju u procesu traženja nestalih.

“Imajući u vidu da je Mašović već duži niz godina politički angažovan kao visoko pozicionoirani funkcioner SDA, te da je i u novom sazivu Doma naroda Parlamenta Federacije BiH izabran za delegata, očigledno je da je došlo do kršenja Zakona o nestalim licima, te nije mogao biti izabran u Kolegijum direktora Instituta za nestala lica BiH, na šta mi ukazujemo godinama”, ističe se u prijavi Udruženja porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije.

Prijava je podnesena Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH, koje je nadležno za nadzor nad sprovođenjem Zakona o nestalim licima.

“Od vas tražimo da povodom ove prijave reagujete u smislu pravilne primjene zakona i sankcionisanja prekršaja odgovornog lica”, navodi se u prijavi.

Zakon o nestalim licima BiH propisuje da “službenici koji imaju dužnosti u vezi sa traženjem nestalog lica ne mogu obavljati ovu dužnost ako su članovi upravnih i drugih odbora, izvršnih organa, političkih partija ili politički angažovani predstavnici i ne smiju slijediti instrukcije političkih partija”.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

MAŠOVIĆA HITNO UKLONITI IZ INSTITUTA – Jadovno 1941.

Mitrović: Reagovati na falsifikovane podatke Mašovića …

glavni kočničari su institut za nestala lica i … – Jadovno 1941.

mitrović: zastoj u procesuiranju zločina nad … – Jadovno 1941.

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top