Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

PRIJAVA PROTIV MAŠOVIĆA

Datum objave: četvrtak, 12 marta, 2015
Objavljeno u Sarajevo - Romanija
Veličina slova: A- A+

Jedan od bezuspješnih pokušaja traženja nestalih Srba u Sarajevu od strane Instituta za nestala lica BiH

Jedan od bezuspješnih pokušaja traženja nestalih Srba
u Sarajevu od strane Instituta za nestala lica BiH

Udruženje porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije podnijelo je prijavu Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice protiv člana Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Amora Mašovića zbog kršenja Zakona o nestalim licima koji ne dozvoljava politički angažman službenika koji učestvuju u procesu traženja nestalih.

“Imajući u vidu da je Mašović već duži niz godina politički angažovan kao visoko pozicionoirani funkcioner SDA, te da je i u novom sazivu Doma naroda Parlamenta Federacije BiH izabran za delegata, očigledno je da je došlo do kršenja Zakona o nestalim licima, te nije mogao biti izabran u Kolegijum direktora Instituta za nestala lica BiH, na šta mi ukazujemo godinama”, ističe se u prijavi Udruženja porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije.

Prijava je podnesena Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH, koje je nadležno za nadzor nad sprovođenjem Zakona o nestalim licima.

“Od vas tražimo da povodom ove prijave reagujete u smislu pravilne primjene zakona i sankcionisanja prekršaja odgovornog lica”, navodi se u prijavi.

Zakon o nestalim licima BiH propisuje da “službenici koji imaju dužnosti u vezi sa traženjem nestalog lica ne mogu obavljati ovu dužnost ako su članovi upravnih i drugih odbora, izvršnih organa, političkih partija ili politički angažovani predstavnici i ne smiju slijediti instrukcije političkih partija”.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

MAŠOVIĆA HITNO UKLONITI IZ INSTITUTA – Jadovno 1941.

Mitrović: Reagovati na falsifikovane podatke Mašovića …

glavni kočničari su institut za nestala lica i … – Jadovno 1941.

mitrović: zastoj u procesuiranju zločina nad … – Jadovno 1941.

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top