Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Prešućene identifikacije Srba

Tomislav Ivić
Tomislav Ivić

Na Zavodu za sudsku medicinu identificirano je 30. juna u organizaciji Uprave za zatočene i nestale Ministarstva branitelja 13 posmrtnih ostataka lica srpske nacionalnosti, stradalih u ratu. Po svojoj ustaljenoj praksi Ministarstvo, koje vodi ministar Tomislav Ivić, o tome nije obavijestilo medije niti objavilo vijest na svojoj web stranici, gdje redovito daje informacije kada su u pitanju identifikacije žrtava hrvatske nacionalnosti

Informacija je na web stranicama Ministarstva osvanula tek nakon našeg upita, ali bez naznake o nacionalnosti, a „Novostima“ je proslijeđen odgovor u kojem se tvrdi da proces traženja nestalih osoba u Hrvatskoj isključuje svaku diskriminaciju, i da je Ministarstvo izvijestilo o identifikaciji građana srpske nacionalnosti od 29. marta. Međutim, te informacije na njihovom webu nema, ali je naknadno stavljena ona o identifikaciji iz decembra prošle godine.

Iz Ministarstva dodaju da od uređivačke politike medija ovisi prostor koji se posvećuje identifikaciji srpskih žrtava, na što, dakako, Ministarstvo nema utjecaja. Mi se nadamo se da će ubuduće Ministarstvo imati utjecaja barem na svoje web stranice, s obzirom da u Hrvatskoj postoje još 544 registrirana grobna mjesta s ostacima žrtava srpske nacionalnosti, koje 16 godina čekaju na ekshumaciju.

Paulina Arbutina

Izvor: SNV NOVOSTI

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: