Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

PRENOSIMO: POMEN ŽRTVAMA USTAŠKOG GENOCIDA NA GARAVICAMA

2 jun 2010. POMEN ŽRTVAMA USTAŠKOG GENOCIDA NA GARAVICAMA

Garavice nadomak Bihaća su stravično mjesto ustaškog zločina i genocida nad Srpskim narodom Krajine od 1941-1945. godine. Prema neslužbenim podacima na Garavicama je ubijeno i zaklano između 12-15000 nevinih ljudi, prije svega srba, roma i jevreja. O Garavicama se politički ”mudro” ćutalo čitavih 50 i više godina, kako bi se nad nevinim žrtvama ustaškog zločina i genocida eksperimentisalo sa bratstvom i jedinstvom. Godine 1990/91., a potom i naredne od 1992.- do danas pokazaše da se ljubav, bratsvo i jedinstvo ne mogu graditi na laži, prevari i grijehu. Komunisti su propustili istorijsku priliku koju im je svijet dao da kazne ustaške ratne zločince, da osude genocid nad Srpski, Jevrejskim i Romskim narodom kojeg počiniše ustaše, balisti i dr. I umjesto da to urade oni potomke žrtava genocida osudiše na ćutanje, na zaborav svojih roditelja, đedova i baka. Istovremeno, komunisti svoje ratne saveznike u borbi protiv Srpskog naroda ustaše nagradiše odlukama, gle paradoksa, AVNOJ-a u Bihaću i Jajcu razbijanjem Jugoslavije prvo na fedrealne jedinice, a potom 1974.godine  na republike.

Garavice

2. juna t. 2010. godine Visokoprepodobni arhimandrit Jelisej, iguman manastira Simonopetra sa Svete Gore,  boraveći u Bihaću izrazi želju da posjeti i Garavice, za koje mu je pripovjedao Episkop Hrizostom, te da otsluži pomen nevino postdralim. I bi tako. U pratnji samog Vladike Hrizostoma, te domaćina iz Opštine Bihać i manjom grupom vjernika na čelu sa sveštenikom o.Daliborem dođe na Garvice, otsluži pomen i pomoli se za sve nevino pobijene i zatrpane na Garavicama.

Bogoljub-R.

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/edt/dusan-slike/Grahovo1baner2.jpg

 

 

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: