fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

PREDSTAVLjEN ROMAN „GENOCID“ EMILA VLAJKIJA

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/emil-vlajki.jpg

Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki rekao je sinoć u Istočnom Sarajevu da je neko u međunarodnoj zajednici projektovao da uništi srpski narod, sa konačnim ciljem da to bude urađeno u svakom smislu – teritorijalnom, ekonomskom, kulturnom, političkom.

Predstavljajući svoj roman „Genocid“, Vlajki je istakao da se s tom namjerom napada i demonizuje sve najvažnije u srpskom narodu i ide toliko daleko da se i Srpska pravoslavna crkva proglašava genocidnom.

„Postojao je plan za krunski dokaz o genocidnosti Srba“, naglašava Vlajki, dodajući da je najveći krivac za ono što se desilo na prostoru bivše Jugoslavije takozvana međunarodna zajednica kojoj je cilj bio da „rasturi“ tu državu.

On smatra da su SAD i prije favorizovale Bošnjake nauštrb Srba i Hrvata, a da to čine i sada.

Prema njegovom mišljenju, ono što se desilo u Srebrenici svakako jeste zločin, ali nikako genocid.

Pojašnjavajući pojam genocida, on je naveo da to podrazumijeva prvo istrebljenje žena i djece, što se u slučaju Srebrenice nije desilo. Vlajki smatra da su tvrdnje da je u Srebrenici počinjen genocid uvreda za jevrejske žrtve stradale u vrijeme nacizma.

„Sve strane su u posljednjem ratu činile zločine, kao i u svim ratovima prije kroz cijelu ljudsku istoriju“, naglašava Vlajki.

Vlajki upozorava da je politički islam najrasprostranjeniji na Balkanu.
Prema njegovom mišljenju, Bošnjaci su odugovlačili sa provođenjem popisa stanovništva u BiH do trenutka kada su smatrali da su brojniji od Srba i Hrvata zajedno.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija istakao je da je Vlajkijev roman iskren i dubok i da ima lični pečat.

„Ovaj roman je dnevnik koji čovjeka ne može da ostavi ravnodušnim“, smatra Mutabdžija.

Direktor Kulturnog centra u Doboju Lidija Žarić istakla je da je poruka Vlajkijevog romana da smo genocid pretrpjeli svi, da ga trpimo i dalje i da se on nastavlja.

 

Izvor: srna

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: