Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Poziv na Donatorsko veče

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/stratista/ostala_stratista/sveta-ognjena-marija.jpg

ŠTA: DONATORSKA VEČERA i DOBROTVORNI KONCERT

NAMENA: ”FOND ZA OPSTANAK” Udruženja OML

KAD: 15. JUNA 2014. god. OD 17 ČASOPVA

GDE: RESTORAN “BOSS”, VOJVOĐANSKA 392, SURČIN

U nedelju 15. juna u 17 časova održaće se drugo Donatorsko veče Udruženja Ognjena Marija Livanjska, u sali „BOSS“ u Surčinu, ulica Vojvođanska br 392.

Sredstva prikupljena na Donatorskoj večeri i Dobrotvornom koncertu Udruženje će usmeriti u “Fond za opstanak” – fond za pomoć svakom venčanom paru u srpskoj pravoslavnoj crkvi na područiju Livanjskog polja (parohije Lijevno, Vrbica, Gubin i Crni Lug), kao i poklon svakom novorođenčetu krštenom u crkvama tih parohija. Uslov za poklon-pomoć Udruženja je da venčani parovi, kao i roditelji novorođenčadi žive na područiju Livanjskog polja. Vrsta poklon-pomoći zavisiće od svakog pojedinačnog slučaja, ali uvek sa ciljem da se ovim ljudima pomogne da žive i opstanu na svojim ognjištima.

Zbog teške situacije uzrokovane poplavama u Srbiji i Republici Srpskoj, deo sredstava od Donatorske večeri će biti uplaćeno za žrtve poplava, na račune Vlada Srbije i Republike Srpske.

 

Zašto poklon-pomoć mladim bračnim parovima i roditeljima novorođenčadi?

Srpska naselja u Livanjskom polju skoro su pusta. Malo Srba je ostalo da živi među porušenim srpskim kućama i pustim imanjima, a naročito je malo mladih koji svoju budućnost vide na tom područiju sa nametom da tamo osnivaju porodice. Pravo je slavlje za roditelje i rođake, za našeg paroha, za svako mesto kada se protekom nekoliko godina dogodi venčanja nekog para ili krštenja deteta.

Tim mladim porodicama treba pomoći da sačuvaju u srcu plamen ljubavi prema rodnom polju i stvaranju novog života. Mi nismo u mogućnosti da im omogućimo zaposlenje i redovna primanja, ali možemo zajedničkim darom podržati njihove prve korake u nove prodične obaveze ili možda početak nekog porodičnog posla. I, što je najvažnije, da im tako zahvalimo što uporno čuvaju tragove srpstva u našem zavičaju.Ako i oni odu, naše crkve i spomenici koje obnavljamo, ostaće samo kameni pomen na naroda koga tamo više nema.

Ova akcija treba da dobije stalni karakter, kao što su akcije darivanja srpske dece i samohranih staračkih domaćinstva za božićne i vaskršnje praznike.

 

Program Donatorske večeri i uslovi

Donatorsko veče se sastoji od Donatorske večere i nakon koje će se održatiDonatorski koncert.

Ukoliko želite da učestvujete na Donatorskoj večeri koja počinje u 17 časova i traje do 21 sat, neophodno je da prijavite svoje učešće Udruženju, kao i da na račun Udruženja izvršite uplatu konzumacije u iznosu 1600,00 dinara. Kozumacija uključuje večeru i piće. Deca do 10 godina ne plaćaju konzumaciju. Puna četiri sata ćemo se družiti, razgovarati, pogledati najnovije slike iz Livanjskog polja, razmeniti informacije, poslušati prigodan program u izvođenju naše darovite dece.

Donatorski koncert počinje u 21 sat. Ovaj muzičko-zabavni koncert organizuju Lazo Pajčin i prijatelji zajedno sa Udruženjem Ognjena Marija Livanjska. Svi prihodi od ulaznica za ovaj koncert će ići u ”Fond za opstanak” a puna četiri sata zemljake će zabavljati Lazo Pajčin, Baja Mali Knindža i Milomir Miljanić. Ukoliko želite da prisustvujete samo Donatorskom koncertu, ulaznica iznosi 500,00 dinara i može se kupiti ili pre koncerta od Nikole Petrovića (0646155073) i u piceriji ”BOSS” ili tokom večeri na ulazu.

Napomena: Učesnici Donatorske večere mogu prisustvovati Donatorskom koncertu bez plaćanja dodatnog iznosa za ulaznicu, ali posle 21 sat plaćaju svoje ugostiteljske naraudžbine, kao i oni koji učestvuju samo na Donatorskom koncertu.

Ponesite dobro raspoloženje, pozitivne misli, uspomene na zavičaj i obavezno dođite. Čekamo vas 15.juna.

 

Prijave i uplate

Prijave i uplate za Donatorsko veče primaju se do 11. juna na:

–       Mejl adrese:bonip.bg@gmail.com ili o.radeta@gmail.com

–       Telefonom: 0646155073 Nikola Petrović ili 0642923224 Olivera Radeta

Uplate konzumacije za Donatrosku večeru u iznosu 1600 dinara možete izvršiti na račune Udruženja:

–       za dinarske uplate na račun br 160-380800-45 sa pozivom na broj 1506

–       za uplate sa područija Republike Srpske i Federacije BiH na račun broj 35000066000sa pozivom na broj 1506

Na iste brojeve računa može se tokom godine izvršiti uplata dodatnih sredstava donacije prema ličnoj želji i mogućnosti donatora.

 

Kako do restorana BOSS?

Restoran BOSS nalazi se u Surčinu, sa leve strane puta od Novog Beograda, u neposrednoj blizini skretanja za Aerodrom, preko puta benzinske pumpe Knez petrol. Restoran ima parking. Oni koji dolaze gradskim prevozom imaju na raspolaganju linije GSP: 72, 601,602,603,604 i 610.

 

Šta uključuje cena Donatorske večere:

Konzumacija za Donatorsku večeru uključuje: zakup sale, večeru i piće. Meni za Donatorsku večeru čini: predjelo, pita, teleća čorba, svinjsko pečenje, salata, kafa. U ponudi će biti širok asortiman alkoholnih i bezalkoholnih pića nije količinski ograničeno.

 

Izvor: Udruženje Ognjena Marija Livanjska

 

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: