fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Odata počast za 33 borca poginula na Banj brdu 1993. godine

Na Gradskom groblju u Pučilama kod Bijeljine juče je odata počast za 33 srpska borca Prvog pješadijskog bataljona Druge majevičke brigade poginula prije 26 godina na Banj brdu na Majevici.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Ratni komandant Prvog pješadijskog bataljona Druge majevičke brigade Borivoje Đokić podsjetio je da su ih na jučerašnji dan 1993. godine, na Vaskrs, rano ujutro napale veoma jake snage iz Teočaka, Kalesije i Lopara i da su tada 33 vojnika poginula, 32 ranjena, a 10 je zarobljeno.

Đokić, koji je i ratni vojni invalid, napomenuo je da su neprijateljske jedinice iskoristile takozvani međuprostor i napali komandu i pozadinske jedinice, te da je u tom trenutku u komandi i okolini imao četrdesetak ljudi, a da je neprijatelj napao sa oko 1.200 vojnika.

On je istakao da stalno treba ponavljati činjenicu da su srpski vojnici zvjerski ubijeni na srpskoj zemlji, a ne u osvajačkim napadima.

„Moji borci su pali za Republiku Srpsku, krv su prolili i živote dali na srpskoj teritoriji, a iz Sarajeva `alaču i buliču` da smo agresori. Biti agresor, a ginuti na svojoj, srpskoj zemlji, nije moguće“, rekao je Đokić novinarima.

Izvor: SRNA

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: