Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Najava treće konferencije „Položaj i perspektive srpskog naroda u zemljama regiona“

Datum objave: četvrtak, 26 aprila, 2012
Veličina slova: A- A+
Srđan Srećković
Srđan Srećković

Treća konferencija pod nazivom „Položaj i perspektive srpskog naroda u zemljama regiona“ koja okuplja predstavnike srpskih zajednica iz Albanije, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske i Crne Gore, održava se 27. aprila 2012. godine, sa početkom u 12 časova (Svečana sala Ministarstva vera i dijaspore, Vase Čarapića 20, Beograd).

Konferenciju će otvoriti kao domaćin Srđan Srećković ministar vera i dijaspore, zatim će se obratiti Milorad Dodik predsednik Republike Srpske i Mirko Cvetković predsednik Vlade Republike Srbije.

Na konferenciji će između ostalih učestvovati i Milorad Pupovac, predsednik Srpskog narodnog veća i poslanik u Hrvatskom Saboru, predstavnici stranaka u Crnoj Gori: Srđan Milić, predsednik Socijalističke narodne partije, Petar Popović, predsednik Narodne stranke, Ranko Kadić, predsednik Demokratske srpske stranke, poslanik u Makedonskom parlamentu, Ivan Stoilković, predsednik Skupštine dijaspore i Srba u regionu Slavomir Gvozdenović i drugi.

Najavljujući konferenciju ministar vera i dijaspore Srđan Srećković je istakao da će učesnici predstaviti analizu trenutnog stanja i ponuditi predloge i inicijative o budućoj saradnji srpskih zajednica iz zemalja regiona sa institucijama matične države: „Uveren sam da će se, kroz direktnu razmenu informacija, mišljenja i iskustva, doneti konkretni zaključci koji će imati za cilj unapređenje odnosa između Republike Srbije i Srba u regionu, kao i objavljivanje studije o sveukupnom položaju i perspektivi naših sunarodnika u zemljama regiona“ i dodao da treba insistirati na regionalnoj saradnji jer je to preduslov pridruživanja Evropskoj Uniji. EU je nastala na iskustvu regionalne susedske saradnje i činjenici  da ste dobar sused i razvijate kvalitetne međusobne odnose u svim važnim društvenim segmentima, zaključio je Srećković.

Izvor: mzd

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top