fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Moji heroji

Mnogo vremena provodimo u pričama o nezavisnoj državi Kosovo koja ne postoji i kojoj mi Srbi ne bismo smeli da dozvolimo da postane to što lažu da je. Mene brine nešto drugo… U pitanju je nezavisnost države Srbije!

Milan Ružić
Milan Ružić

Ne znam koja to nezavisna država mora za svaki svoj potez da pita EU, MMF, SAD, GB i ostala akronimska veličanstva koja smo samima sebi dodelili kao vladare ove naše zemlje. Šta je ostalo naše od svih aktuelnih pitanja, a da možemo sami da ih rešimo?

Toliko smo nezavisni da pred svaku važniju odluku dođe neko sa strane da nam kaže kako on misli da nešto treba da se čini, pa onda nas ubedi da nama ostavlja da mi odlučimo, ali ukoliko ne odlučimo kako taj misli da treba, onda ćemo biti podvrgnuti ubeđivanju čije se metode kreću od sankcija do bombardovanja!

Što se mene tiče, biram opciju zbog koje će me smatrati zaostalim! Biram da verujem u mitove svog naroda, jer bez njih, ovog naroda ne bi ni bilo! Izabrao sam da pripadam onoj Srbiji koju ja smatram nezavisnom!

U mojoj Srbiji država je na prvom mestu! U mojoj Srbiji, neko sa strane može da mi da savet, ali nema pravo da mi naređuje šta da radim! Prestonica moje države nije Beograd, nego Hilandar! Najznačajniji gradovi Srbije o kojoj pričam su Mileševa, Gračanica, Sopoćani, Pećka patrijaršija, Studenica i Žiča! Oni koje ja biram na izborima je koalicija Njegoš-Andrić-Crnjanski! Moji heroji su svi oni koji iza sebe imaju delo, a ne nedela ili, kako to najčešće biva, ništa! Muzika kojom moj narod predstavlja sebe pred drugima je ona koju nismo našli u azijskim kontejnerima! Narod kojem ja pripadam je neustrašiv, pobednički, nezavisan, pametan, obrazovan, plemenit i verujući! Moj Jerusalim je Kosovo! Diplome u mojoj zemlji su stečene, a ne kupljene! Moje pobede su pobede Srbije, a ne moje lične! Ono u šta ja verujem nisu obećanja dežurnih lažova koji nepozvani dolaze u moju državu, već Gospod! Unije u koje bih ja hteo da uđem nisu one u kojima ću služiti za podsmeh, već one u kojima ću imati pravo glasa, jer sam iz jedne takve zemlje o kojoj pišem! U mojoj Srbiji majke služe da se vole, a ne da budu stavljene u psovke! Očevi moje Srbije svoju decu brane, ne pravdaju sva njihove greške i ne zapošljavaju ih preko veze! Ova zemlja o kojoj pišem je ona koju vodi narod! Srbija o kojoj ja pričam je ona koju ovih dana osporavaju ovi novi kvaziistoričari i dok god je osporavaju, znaću da vredi! Zemlja kojoj ja pripadam nikada neće priznati Zadrugu, Parove i Farmu kao vrhunac kulture, a epsku narodnu poeziju kao vrhunac zaostalosti! Srbija o kojoj sam se drznuo da pričam je Srbija koja se neće stideti pred svojim potomcima i neće imati zbog čega da se pravda! Govorim o zemlji u kojoj je reč skupa! Biram da budem potomak naroda koji je patio, koji je ugnjetavan, ali koji nikada svoju glavu nije spustio pred tuđom čizmom! Zemlja koju ja volim, kojoj verujem i koja je nezavisna jeste ta i takva moja Srbija!

U ovoj današnjoj Srbiji, mogu samo da verujem onima koji misle kao ja, i ne samo da im verujem, već i da ih nazivam svojom braćom. Nije me briga što ću, posle ovoga, važiti za zaostalog, zadrtog, ovakvog i onakvog, jer po današnjim standardima najgore bi bilo da vas proglase pametnim i da se sa vama slažu oni koji Srbiju u koju ja verujem već odavno razapinju na krstu, verovatno američke izrade!

Da se razumemo – Kosovo nije nezavisna država, već neodvojivi deo Srbije! A Srbija?

Autor: Milan Ružić

Izvor: ISKRA

Vezane vijesti:

Šta je Srbija? | Jadovno 1941.

Na putu bez kraja! | Jadovno 1941.

Zašto ćutiš narode srpski? | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: