Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Komentar: Valentin

Datum objave: petak, 16 decembra, 2016
Veličina slova: A- A+

Ničim neizazvan, visoki predstavnik u BiH Valentin Incko zapretio je međunarodnom vojnom intervencijom u slučaju da Republika Srpska “pređe crvenu liniju” i raspiše referendum o otcepljenju

Miroslav Filipović
Miroslav Filipović

Ničim neizazvan, visoki predstavnik u BiH Valentin Incko zapretio je međunarodnom vojnom intervencijom u slučaju da Republika Srpska “pređe crvenu liniju” i raspiše referendum o otcepljenju!

Austrijskom diplomati očito nije dovoljno što već godinama u Savetu bezbednosti UN RS i njeno rukovodstvo optužuje za separatizam, rušenje “Dejtona” i ustavnog poretka BiH, čime Srbe označava jedinim krivcima za sve hronične bolesti ovog tamnog vilajeta, pa je sada, 21 godinu nakon završetka rata, iznenada progovorio o mogućim sukobima i intervenciji Zapada!

Ovako olako pominjati nove sukobe u zemlji u kojoj je u proteklom ratu stradalo više od 90.000 ljudi, svih vera i nacija, za “čuvara mira” u BiH je neodgovorno i neprimereno.

U RS nema institucionalnog plana ili dokumenta o održavanju referenduma o otcepljenju, pa se može zaključiti da je cilj Inckovih radikalnih ocena isključivo produženje mandata OHR.

Apsurdne su, nedemokratske, ali i opasne njegove izjave, baš kao što je antievropski mandat OHR – visoki predstavnik ima ovlašćenja da smenjuje demokratski izabrane zvaničnike, nameće i poništava zakone, pa čak i menja Ustav!

Inckovi prethodnici, pre svega Pedi Ešdaun, ostali su upamćeni po brutalnoj vladavini, smenili su više od 50 funkcionera u RS, nametnuli su zakon o Sudu i Tužilaštvu BiH, za koje u Banjaluci kažu da su mesta političke egzekucije Srba.

Incko u BiH stoluje već sedam godina i devet meseci, sa primanjima većim od 22.000 evra, a na njega su Bošnjaci ljuti što već nije smenio Dodika zbog referenduma o Danu RS. OHR, čije gašenje je bilo predviđeno 2008, još treba velikim silama. Bič Zapada je i dalje tu. Za protektorat u srcu demokratske Evrope.

Autor: Miroslav Filipović

Izvor: NOVOSTI

Vezane vijesti:

Komentar: Poruka | Jadovno 1941.

KOMENTAR: Zenica | Jadovno 1941.

Dodik se igra vatrom | Jadovno 1941.
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top