Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Komentar: Valentin

Datum objave: petak, 16 decembra, 2016
Veličina slova: A- A+

Ničim neizazvan, visoki predstavnik u BiH Valentin Incko zapretio je međunarodnom vojnom intervencijom u slučaju da Republika Srpska “pređe crvenu liniju” i raspiše referendum o otcepljenju

Miroslav Filipović
Miroslav Filipović

Ničim neizazvan, visoki predstavnik u BiH Valentin Incko zapretio je međunarodnom vojnom intervencijom u slučaju da Republika Srpska “pređe crvenu liniju” i raspiše referendum o otcepljenju!

Austrijskom diplomati očito nije dovoljno što već godinama u Savetu bezbednosti UN RS i njeno rukovodstvo optužuje za separatizam, rušenje “Dejtona” i ustavnog poretka BiH, čime Srbe označava jedinim krivcima za sve hronične bolesti ovog tamnog vilajeta, pa je sada, 21 godinu nakon završetka rata, iznenada progovorio o mogućim sukobima i intervenciji Zapada!

Ovako olako pominjati nove sukobe u zemlji u kojoj je u proteklom ratu stradalo više od 90.000 ljudi, svih vera i nacija, za “čuvara mira” u BiH je neodgovorno i neprimereno.

U RS nema institucionalnog plana ili dokumenta o održavanju referenduma o otcepljenju, pa se može zaključiti da je cilj Inckovih radikalnih ocena isključivo produženje mandata OHR.

Apsurdne su, nedemokratske, ali i opasne njegove izjave, baš kao što je antievropski mandat OHR – visoki predstavnik ima ovlašćenja da smenjuje demokratski izabrane zvaničnike, nameće i poništava zakone, pa čak i menja Ustav!

Inckovi prethodnici, pre svega Pedi Ešdaun, ostali su upamćeni po brutalnoj vladavini, smenili su više od 50 funkcionera u RS, nametnuli su zakon o Sudu i Tužilaštvu BiH, za koje u Banjaluci kažu da su mesta političke egzekucije Srba.

Incko u BiH stoluje već sedam godina i devet meseci, sa primanjima većim od 22.000 evra, a na njega su Bošnjaci ljuti što već nije smenio Dodika zbog referenduma o Danu RS. OHR, čije gašenje je bilo predviđeno 2008, još treba velikim silama. Bič Zapada je i dalje tu. Za protektorat u srcu demokratske Evrope.

Autor: Miroslav Filipović

Izvor: NOVOSTI

Vezane vijesti:

Komentar: Poruka | Jadovno 1941.

KOMENTAR: Zenica | Jadovno 1941.

Dodik se igra vatrom | Jadovno 1941.
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top