Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Komentar: Tamnica

Datum objave: ponedeljak, 21 marta, 2016
Objavljeno u Ostalo, Otadžbinski rat
Veličina slova: A- A+

Retki su Srbi koji su izašli iz Haga. Izlazili su, ali većinom u kovčezima. Oni koji pokušavaju da se odbrane nemaju ni promil šanse

Srđan Mišljenović
Srđan Mišljenović

SVAKI Srbin koji pokuša da se izbori za pravdu u Haškom tribunalu umreće u najstrašnijim mukama u tamnicama širom Evrope. U Hagu je za Srbe samo jedno sigurno: tamnica, i to, po mogućnosti – doživotna.

Dodatna mučenja i šikaniranja su gratis od Tribunala. Pogotovo u zatvorima u Estoniji. Nešto je lagodnije u Nemačkoj i Danskoj. Tamo Srbin može čak da šeta, diše i piše.

Retki su Srbi koji su izašli iz Haga. Izlazili su, ali većinom u kovčezima.

Oni koji pokušavaju da se odbrane, poput dr Radovana Karadžića, koji čeka presudu 24. marta, nemaju ni promil šanse. Sve što je odbrana, po zakonu, pokušala kod Karadžića, Serž Bramerc i Tužilaštvo su mimo zakona izblokirali. Nisu dopustili da se pred Sudskim većem pojavi na stotine oslobađajućih činjenica jer, pobogu, one idu Srbinu u korist. Odmah je to Bramerc presekao, a gle čuda, Tribunal prihvatio.

Sram da bude svaku odbranu što je pokušala da dokaže nevinost Srbina. I otkud pravo odbrani da to radi? A, još i da se požali na rad Tribunala.

Odbrana Srba u Hagu mora da zna da je pravo po kojem se radi u Hagu jasno definisano, nema žalbi odbrane, već samo treba pognute glave saslušati presudu.

Samo za one koji nisu do sada shvatili, Hag je jednosmerna ulica za Srbe i vodi u tamnicu. Tamo važe pravila da Tužilaštvo može da pritiska Sudsko veće i da zna presude unapred.

To potvrđuje i Bramerc, jer se već mesecima smeška u kamere dok priča o izricanju presude Karadžiću. Smeška se jer zna da je presuda napisana pre desetak godina. Odbrana, opet, po narodnoj može samo da viče: “Kadija te tuži, kadija ti sudi.”

Autor: Srđan Mišljenović

Izvor: NOVOSTI

 


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top