fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Komentar: Tamnica

Retki su Srbi koji su izašli iz Haga. Izlazili su, ali većinom u kovčezima. Oni koji pokušavaju da se odbrane nemaju ni promil šanse

Srđan Mišljenović
Srđan Mišljenović

SVAKI Srbin koji pokuša da se izbori za pravdu u Haškom tribunalu umreće u najstrašnijim mukama u tamnicama širom Evrope. U Hagu je za Srbe samo jedno sigurno: tamnica, i to, po mogućnosti – doživotna.

Dodatna mučenja i šikaniranja su gratis od Tribunala. Pogotovo u zatvorima u Estoniji. Nešto je lagodnije u Nemačkoj i Danskoj. Tamo Srbin može čak da šeta, diše i piše.

Retki su Srbi koji su izašli iz Haga. Izlazili su, ali većinom u kovčezima.

Oni koji pokušavaju da se odbrane, poput dr Radovana Karadžića, koji čeka presudu 24. marta, nemaju ni promil šanse. Sve što je odbrana, po zakonu, pokušala kod Karadžića, Serž Bramerc i Tužilaštvo su mimo zakona izblokirali. Nisu dopustili da se pred Sudskim većem pojavi na stotine oslobađajućih činjenica jer, pobogu, one idu Srbinu u korist. Odmah je to Bramerc presekao, a gle čuda, Tribunal prihvatio.

Sram da bude svaku odbranu što je pokušala da dokaže nevinost Srbina. I otkud pravo odbrani da to radi? A, još i da se požali na rad Tribunala.

Odbrana Srba u Hagu mora da zna da je pravo po kojem se radi u Hagu jasno definisano, nema žalbi odbrane, već samo treba pognute glave saslušati presudu.

Samo za one koji nisu do sada shvatili, Hag je jednosmerna ulica za Srbe i vodi u tamnicu. Tamo važe pravila da Tužilaštvo može da pritiska Sudsko veće i da zna presude unapred.

To potvrđuje i Bramerc, jer se već mesecima smeška u kamere dok priča o izricanju presude Karadžiću. Smeška se jer zna da je presuda napisana pre desetak godina. Odbrana, opet, po narodnoj može samo da viče: „Kadija te tuži, kadija ti sudi.“

Autor: Srđan Mišljenović

Izvor: NOVOSTI

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: