Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

KOMENTAR: Prut

Datum objave: četvrtak, 13 decembra, 2018
Objavljeno u Kosovo
Veličina slova: A- A+

Prvo su tražili bivšeg predsednika Slobodana Miloševića. Onda su došli po srpske oficire i komandante, što su vojevali na Kosmetu i branili Srbiju.

Slađana Matić

PRVO su tražili bivšeg predsednika Slobodana Miloševića. Onda su došli po srpske oficire i komandante, što su vojevali na Kosmetu i branili Srbiju. Zahtevali su svu vojnu i policijsku dokumentaciju vezanu za ratove devedesetih…

Zatim je na red stigao i prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić. “Izručite komandanta Ratka Mladića, pa ćete ući u Evropsku uniju!” glasio je novi nalog.

I tako su redom vlasti u Srbiji primoravane da ispunjavaju haške uslove zarad neizvesnog evropskog sna. Izručivani su predsednici, generali, vojnici… A Beograd se godinama suočavao s nametnutom prošlošću. I nije dosta!

Opet neki zapadnjački službenik, ovaj put glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične sudove Serž Bramerc, u svom izveštaju Ujedinjenim nacijama zahteva da se evrointegracije Srbije uslove dobrom saradnjom sa sudom u Hagu.

Pa šta je još ostalo da se ispuni?! Svi su izručeni,Tužilaštvo je zatrpano potpisanim naredbama srpskih vojskovođa i raznim tajnim, službenim spisima… Sve što je Tribunal tražio, servirano mu je na tacni. Sva suđenja su završena, čekaju se još samo pravosnažne presude Karadžiću u martu, Mladiću do kraja sledeće godine i kraj procesa Stanišiću i Stamatoviću.

A da nas još tretiraju kao “sumnjive” pokazuje i oklevanje da se Srbiji ustupi suđenje radikalima Vjerici Radeti i Petru Jojiću i ignorisanje apela oko neljudskih uslova u pojedinim zatvorima u kojima Srbi izdržavaju kazne.

Silni haški uslovi podmetani su dosad Srbiji kao klipovi u točkove na evropskom putu, a EU je prećutno pristajala da bude prut kojim će nas ošinuti po prstima ako ne uradimo domaći. Tu lekciju smo dobro utvrdili, vreme je da okrenemo list…

Autor: Slađana Matić

Izvor: Večernje novosti
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top