fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

KOMENTAR: Davutoglu

srdjan misljenovic_620x0Turski premijer u ostavci, držeći govor u Banjaluci na otvaranju Ferhat-pašine džamije, vaskrsao je Aliju Izetbegovića

Ahmet Davutoglu, turski premijer u ostavci, držeći govor u Banjaluci na otvaranju Ferhat-pašine džamije, vaskrsao je Aliju Izetbegovića. U zapaljivom govoru, koji je bio sve samo ne primeren za otvaranje bogomolje i u duhu pomirenja naroda u BiH, urlajući sa govornice, veličao je lik i delo čoveka koji je započeo rat u BiH. Koji se za života zalagao da Bosna bude samo muslimanska. Koji je raspisao referendum o otcepljenju BiH od SFRJ, bez pristanka srpskog naroda, i tako započeo krvavi građanski rat. To Davutoglu u govoru nije spomenuo, ali je kazao da će čuvati Alijinu Bosnu i da Alija može mirno da spava.

Poručio je turski paša na jedan dan, da 80 miliona Turaka stoji uz BiH. Naravno, nije mu palo na pamet, ako je to uopšte poneo dolazeći u Banjaluku, da kaže kako je taj isti Alija doveo na hiljade mudžahedina u Bosnu za vreme rata, čiji potomci danas pucaju po Bosni na strane ambasade, ubijaju policajce u Zvorniku ili vojnike po Sarajevu.

Urlao je Davutoglu s govornice kao da je i sam Ferhat-paša i zaboravio da je otvaranje Ferhadije dokaz pomirenja i napretka u odnosima Srba i Bošnjaka u BiH, a kako su pre i posle njega govornici naglašavali.

Obećao je premijer, sa ostavkom u džepu, pred oko 4.000 vernika iz cele BiH, koji su došli u Banjaluku, i koji su u čudu slušali šta im paša govori, da će Turska uvek biti u Bosni i da niko neće odvojiti Banjaluku od Sarajeva.

Očigledno je Davutoglu namerno zaboravio da je Alija Izetbegović odvojio Sarajevo od Banjaluke kada su njegovi psi rata na Baščaršiji ubili starog svata, Srbina, Nikolu Gardovića 1. marta 1992. godine i tako poručili Srbima da za njih nema mesta u Sarajevu, a bogami ni u Alijinoj Bosni.

Izvor: Srđan MIŠLjENOVIĆ; Večernje NOVOSTI

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: