fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Kolinda Grabar Kitarović među ekstremistima

Agencija Asošijeted pres /AP/ svrstala je hrvatskog predsjednika Kolindu Grabar Kitarović u ekstremnu evropsku desnicu.

© AFP 2018/ EITAN ABRAMOVICH /
© AFP 2018/ EITAN ABRAMOVICH /

AP opisuje Kitarovićevu kao osobu koja zahvaljuje Argentini jer je nakon Drugog svjetskog rata prihvatila pronacističke ratne zločince.

U tekstu o evropskoj desnici navodi se da to Kitarovićevu stavlja u društvo vodećih bugarskih političara koji Rome opisuju kao „podivljale humanoide“ i mađarskog premijera Viktora Orbana, koji smatra da se „Evropljani ne bi smjeli miješati sa Arapima i Afrikancima“.

Vodeći svjetski mediji prenose tekst AP-a, u kojem se ističe da je Kitarovićeva protiv ratifikacije Istanbulske konvencije o zaštiti od porodičnog nasilja i nasilja nad ženama.

Za Hrvatsku se u tekstu navodi da je od ulaska u EU 2013. godine sistematski skrenula udesno.

AP upozorava da neki hrvatski funkcioneri „poriču Holokaust i žele da rehabilituju ultranacionalistički ustaški režim“, koji je odgovoran za ubistva Srba, Jevreja, Roma, kao i hrvatskih antifašista u logorima Nezavisne Države Hrvatske.

„Vašington post“, koji prenosi tekst AP-a, uz novinski članak o evropskoj desnici dodao je fotografiju sa zagrebačkog protesta protiv Istanbulske konvencije.

Istovremeno, britanski „Dejl mejl“, koji ima najposjećeniji portal vijesti na engleskom jeziku na svijetu, objavio je kao ilustraciju teksta fotografije Kolinde Grabar Kitarović.

Mediji prenose ocjene da su ekstremno desne ideje postale „mejnstrim u regionu“, a dio toga je i rehabilitacija nacističkih zločinaca.

Hrvatski liberalni portali ocjenjuju da je ovaj tekst AP-a, u kojem se proziva Kolinda Grabar Kitarović kao predsjednik države, a koji prenose veliki svjetski mediji, nanio ozbiljnu štetu Hrvatskoj.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Kolinda Grabar Kitarović u vrtlogu politike i ustaštva …

Žestoke reakcije opozicionih stranaka na izjavu predsjednice u Argentini – Vesna Pusić: Pa ona govori protiv Ustava svoje zemlje…

Lovac na naciste Hrvatskoj predsjednici: Zar se vi ponosite Pavelićem i Šakićem?

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: