Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

HAŠKA MJERA (NE)PRAVDE: Milenijum robije za Srbe

Pandorina kutija je zatvorena, sud koji je osnovan da sudi sirotinji sa svetskog kapitalističkog sistema, tj. nama Srbima je presudom Radovanu Karadžiću završio svoj zadatak.

INFORGRAFIK: SRBIJA DANAS
INFORGRAFIK: SRBIJA DANAS

Svi oni koji su u centru svetskog kapitalističkog sistema i koji su decenijama činili zločine prema Srbima nikad nisu odgovarali. Prvostepena presuda Naseru Oriću kojom je osuđen na 3 godine zatvora kao da je opljačkao trafiku, na kraju je čak i ona anulirana. Presude hrvatskim generalima Gotovini i Markaču su ušle u anale sudske prakse. Kada su hrvatski generali u prvostepenoj presudi osuđeni na po 25 godina zatvora a u drugostepenoj presudi oslobođeni, to je zaista bio apsurd nad apsurdima.

Jer pazite neko je zločinac ili nije, trećeg nema, njima su u drugostepenoj presudi mogli da dodaju 5 godina zatvora ili 5 da oduzmu i ništa više. Uostalom gde je tu odgovornost sudija koji danas presuđuju ovako a sutra onako…

Na suđenje Ramušu Haradinaju i ostalim pripadnicima terorističke OVK-a ne vredi trošiti dragocene karaktere. Svi oni iz Hrvatske koji danas slave presudu Radovanu Karadžiću neka paze na leto kad krenu na proslavu Oluje da ne promaše Knin i ne odu u Jasenovac gde je ubijeno 700 000 Srba. Ovi iz Srbije bi posebno trebali da paze da ne zalutaju u Niš i odu na Ćele kulu i posete 1 000 odranih srpskih lobanja.

Posebnu pažnju treba da obrate ovi iz Federacije BiH, jer prolaskom kroz Podrinje i predeo iz samu reku Drinu, priroda ovoga prelepog kraja može itekako da ih prevari. Jer Srbi su na ovom prostoru stradali u Prvom svetskom ratu zatim i u Drugom svetskom ratu kada je Drina bila granica fašističkoj državi Hrvatskoj. Krvava istorija se nastavila i u poslednjem ratu 90-tih godina kada je u opštinama Bratunac, Srebrenica, Vlasenica, Milići, Kalesija i Zvornik, 3 500 hiljade Srba ubijeno upravo od ruke onog Nasera Orića koji je opljačkao trafiku. Od kojih 110 dece mlađe od 14 godina.

Nakon svega ovoga Srbi su osuđeni preko jednog milenijuma robije a svi ostali su dobili simbolične kazne i većina njih se danas nalazi na slobodi.

Da bi se neko uopšte optužio za genocid mora da mu se dokaže „Dolus speciallis“, tj. genocidna namera. Jer genocid podrazumeva pokušaj istrebljenja svih pripadnika ciljane grupe koji su u domašaju.
Što znači da bi u Srebrenici bili ubijani svi, žene, deca, starci i tako redom. Genocid je potpuno materijalno uništenje jedne etničke, nacionalne ili verske grupe, a u Srebrenici niko nije imao nameru da uništi grupu kao takvu.

Doživotna robija Radovanu Karadžiću je njihova sramota jer je vreme relativno a njihove presude su donešene isključivo na osnovu indicija koje imaju za cilj da Srbima skinu glavu. Bez obzira na sve mi ćemo i dalje nastaviti da živimo na našim vekovnim ognjištima iz kojih se vija dim koji je propiren srpskom rukom…

Autor: DEAN SAVIČIĆ

Izvor: SLOBODNA HERCEGOVINA

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: