fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Grad Valpovo iz budžeta platio izradu ustaškog spomenika

Na groblju u Marjančacima kod Valpova krajem prošle godine postavljena je spomen-ploča u čast vojnicima Nezavisne Države Hrvatske

Na groblju u Marjančacima kod Valpova krajem prošle godine postavljena je spomen-ploča u čast ‘hrvatskim vojnicima koji su dali svoje živote za Nezavisnu Državu Hrvatsku’. Mermerna ploča na kojoj se nalaze imena 12 vojnika podignuta je na ‘inicijativu članova porodica poginulih i nestalih, društva Hrvatski domobran te mjesnog odbora Marjančaci’, stoji u saopštenju na stranicama grada Valpova , koji je za ploču iz budžeta izdvojio 8.817,50 kuna.

‘Radi se o spomen-ploči poginulim domobranima iz prigradskog naselja Marjančaci, ta inicijativa pokrenuta je prije šest-sedam godina’, rekao je gradonačelnik Valpova Matko Šutalo na gradskoj sjednici održanoj u januaru, prenosi portal Index.hr.

‘Nekima se sviđa, nekima se ne sviđa, ali mislim da treba svakako odati počast poginulim hrvatskim vojnicima koji su branili svoj dom’, poručio je gradonačelnik Šutalo, inače član Valpovačke nezavisne liste.

Izvor: PORTAL NOVOSTI

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: