Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Fond solidarnosti SNF-a

Datum objave: sreda, 8 jula, 2015
Veličina slova: A- A+

Srpski narodni forum

Srpski narodni forum

Na samom početku svoga rada Srpski narodni forum je jasno odredio ciljeve svoga rada, a kao jedan od glavnih prioriteta je istaknut i humanitarni rad među srpskom populacijom u Hrvatskoj, koja je dvadeset godina nakon okončanja tragičnog rata na ovim prostorima u velikom broju u teškoj finansijskoj i materijalnoj situaciji.

Još i pre formalnog osnivanja SNF-a grupa entuzijasta a današnjeg rukovodstva sprovela je niz akcija u proteklim godinama za pomoć srpskom narodu kako u RH, tako i u regionu. Da spomenemo samo neke od njih:

– Više od 15 t prehrambenih i higijenskih potrepština Manastiru Krka – Kistanje, RH;
– Više od 700 novogodišnjih paketića za srpsku decu na Kosovu – Zvečan, RS;
– Više od 300 novogodišnjih paketića za decu u Dalmaciji;
– Opremanje đaka koji pohađaju pravoslavnu veronauku – Knin,  RH;
– Višegodišnja organizacija humanitarnog turnira u malom fudbalu – Borovo, RH
– Pomoć za poplavljena područja u Srbiji, 24 t prehrambenih i higijenskih potrepština – Šid, RS;
– Pomoć za poplavljena područja u Republici Srpskoj, 15 t prehrambenih i higijenskih potrepština-Modriča
te mnoge druge akcije o kojima postoje brojna svedočanstva, te pisani i video zapisi.

Krajem prošle godine SNF je organizovao treći po redu humanitarni turnir u Borovu, a sav prihod smo izdvojili za pomoć tri porodice u tom mestu. (PRILOG)

Takođe, SNF je podržao i humanitarnu akciju prikupljanja pomoći naših mladih sunarodnika za dve porodice u Lici. (PRILOG)

Došlo je vreme da naš program humanitarnog rada konkretizujemo, postavimo jasne ciljeve i da u najskorijem roku među nama odaberemo ljude koji će taj rad i voditi, birati pojedince i porodice koje ćemo pomagati i određivati vid pomoći koji ćemo pružati.

Naš cilj je da se akcije sprovode na mesečnom nivou, među celokupnom srpskom populacijom Srba u Hrvatskoj, bez obzira na uzrast i pol, da li žive u Zagrebu, Rijeci, Kninu i Vukovaru ili u Nebljusima, Vojniću, Petrinji i Markušici. Pomoć je potrebna svima i u celoj Hrvatskoj, u gradskim i seoskim sredinama i zato će se naš Fond solidarnosti truditi da odgovori na svaki poziv i ugasi neki „požar“ kod naših sunarodnika, ali i da svojim radom i svojom pomoću pomogne pojedincima i porodicama da ekonomski stanu na noge, a da ti ljudi kasnije pomažu svoje sunarodnike koje se nalaze u sličnoj muci i neprilici.

Koordinatori fonda podeljeni po regionima, biće zaduženi za angažovanje u Republici Hrvatskoj, Republici Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, te dijaspori.

Pozivamo sve naše sunarodnike i ljude dobre volje koje žele da se uključe u rad ovog Fonda da nas kontaktiraju putem imejla snf@europe.com ili preko naše fejsbuk stranice da porazgovaramo i dogovorimo se o vašem angažmanu u našoj organizaciji i našem Fondu. Za kraj meseca jula već planiramo jednu veću akciju koja ima za cilj da pomogne nekoliko porodica u opštini Gračac, a o kojoj ćete vrlo brzo biti obavešteni, kao i o načinima na koji možete da pomognete…

Srdačan pozdrav i svako dobro!!!

Zoran Kojić, generalni sekretar SNF-a

Izvor: SRPSKI NARODNI FORUM

 

Vezane vijesti:

U Borovu otvorena izložba i održano predavanje Moje Jadovno …

OLAKŠAN POVRATAK – Jadovno 1941.

Plaški: Umre 40, rodi se jedan – Jadovno 1941.

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top