fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Fond solidarnosti SNF-a

Srpski narodni forum

Srpski narodni forum

Na samom početku svoga rada Srpski narodni forum je jasno odredio ciljeve svoga rada, a kao jedan od glavnih prioriteta je istaknut i humanitarni rad među srpskom populacijom u Hrvatskoj, koja je dvadeset godina nakon okončanja tragičnog rata na ovim prostorima u velikom broju u teškoj finansijskoj i materijalnoj situaciji.

Još i pre formalnog osnivanja SNF-a grupa entuzijasta a današnjeg rukovodstva sprovela je niz akcija u proteklim godinama za pomoć srpskom narodu kako u RH, tako i u regionu. Da spomenemo samo neke od njih:

– Više od 15 t prehrambenih i higijenskih potrepština Manastiru Krka – Kistanje, RH;
– Više od 700 novogodišnjih paketića za srpsku decu na Kosovu – Zvečan, RS;
– Više od 300 novogodišnjih paketića za decu u Dalmaciji;
– Opremanje đaka koji pohađaju pravoslavnu veronauku – Knin,  RH;
– Višegodišnja organizacija humanitarnog turnira u malom fudbalu – Borovo, RH
– Pomoć za poplavljena područja u Srbiji, 24 t prehrambenih i higijenskih potrepština – Šid, RS;
– Pomoć za poplavljena područja u Republici Srpskoj, 15 t prehrambenih i higijenskih potrepština-Modriča
te mnoge druge akcije o kojima postoje brojna svedočanstva, te pisani i video zapisi.

Krajem prošle godine SNF je organizovao treći po redu humanitarni turnir u Borovu, a sav prihod smo izdvojili za pomoć tri porodice u tom mestu. (PRILOG)

Takođe, SNF je podržao i humanitarnu akciju prikupljanja pomoći naših mladih sunarodnika za dve porodice u Lici. (PRILOG)

Došlo je vreme da naš program humanitarnog rada konkretizujemo, postavimo jasne ciljeve i da u najskorijem roku među nama odaberemo ljude koji će taj rad i voditi, birati pojedince i porodice koje ćemo pomagati i određivati vid pomoći koji ćemo pružati.

Naš cilj je da se akcije sprovode na mesečnom nivou, među celokupnom srpskom populacijom Srba u Hrvatskoj, bez obzira na uzrast i pol, da li žive u Zagrebu, Rijeci, Kninu i Vukovaru ili u Nebljusima, Vojniću, Petrinji i Markušici. Pomoć je potrebna svima i u celoj Hrvatskoj, u gradskim i seoskim sredinama i zato će se naš Fond solidarnosti truditi da odgovori na svaki poziv i ugasi neki „požar“ kod naših sunarodnika, ali i da svojim radom i svojom pomoću pomogne pojedincima i porodicama da ekonomski stanu na noge, a da ti ljudi kasnije pomažu svoje sunarodnike koje se nalaze u sličnoj muci i neprilici.

Koordinatori fonda podeljeni po regionima, biće zaduženi za angažovanje u Republici Hrvatskoj, Republici Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, te dijaspori.

Pozivamo sve naše sunarodnike i ljude dobre volje koje žele da se uključe u rad ovog Fonda da nas kontaktiraju putem imejla snf@europe.com ili preko naše fejsbuk stranice da porazgovaramo i dogovorimo se o vašem angažmanu u našoj organizaciji i našem Fondu. Za kraj meseca jula već planiramo jednu veću akciju koja ima za cilj da pomogne nekoliko porodica u opštini Gračac, a o kojoj ćete vrlo brzo biti obavešteni, kao i o načinima na koji možete da pomognete…

Srdačan pozdrav i svako dobro!!!

Zoran Kojić, generalni sekretar SNF-a

Izvor: SRPSKI NARODNI FORUM

 

Vezane vijesti:

U Borovu otvorena izložba i održano predavanje Moje Jadovno …

OLAKŠAN POVRATAK – Jadovno 1941.

Plaški: Umre 40, rodi se jedan – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: