fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Država da zaštiti „srpski zid plača“

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji zatražilo je da policija ispred zgrade Narodne skupštine u Beogradu obezbjeđuje panoe sa fotografijama srpskih žrtava sa Kosmeta, odnosno „srpski zid plača“.

Ispred Doma Narodne skupštine nalazi se „srpski zid plača“
Ispred Doma Narodne skupštine nalazi se
„srpski zid plača“

„Tražimo od države Srbije da konačno preuzme svoju obavezu i zaštiti `srpski zid plača` od uništenja na isti način kako su zaštićeni pripadnici LGBT populacije, `Žene u crnom`, Inicijativa mladih za ljudska prava i izložba iz Prištine o albanskim žrtvama u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu“, navode iz ovog udruženja.

U saopštenju se dodaje da je neshvatljivo da je „dozvoljeno da rušilačke horde iz regiona unište srpski zid plača, a da policija ne interveniše i da je čak i ne bude u blizini“.

„Plašimo se da se preko porodica žrtava igraju političke igre i zahtijevamo da policija obezbijedi `srpski zid plača` kod Narodne skupštine na isti način kao što obezbjeđuje `Žene u crnom` i Inicijativu mladih za ljudska prava prilikom obilježavanja `dana sjećanja na genocid u Srebrenici` u Beogradu, 11. jula svake godine“, navedeno je u saopštenju.

Iz Udruženja ukazuju da su porodice kosmetskih žrtava najobespravljenija kategorija u srpskom društvu, što je potvrđeno i 3. aprila ispred Narodne skupštine Srbije, gdje su „razni huligani, Soroševi plaćenici i albanski lobisti nesmetano pocijepali i uništili fotografije civila, vojnika i policajaca ubijenih na Kosmetu“.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Uništeni panoi sa imenima stradalih sa KiM: Od zida plača …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: