Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Dokle

Laže svako ko kaže da se zločin ne isplati; velike sile provodile su konstantno kroz vekove genocid i etnička čišćenja, gradile na tome uticaj, proširivale moć, uvećavale bogatstva, i debelo im se isplatilo. Milioni ljudskih tela ugrađeni su u temelje velelepnih dvoraca i palata nekada silnih imperija, danas uticajnih država. 

Ratko Dmitrović

Takozvani mali narodi, koji su pod zaštitom ovih velikih, mogu takođe ( u svojoj kategoriji) da čine šta hoće i nikada nikome neće odgovarati. Njima je nanošenje zla, ubijanje, paljenje, pljačka, etničko čišćenje… dozvoljeno.

Hrvatska je proterala 450.000 Srba, najpre 1990/91. godine, iz Zagreba, Zadra, Osijeka, Splita, Siska, Vukovara, Karlovca a onda 1995. godine etnički očistila i spalila Krajinu. Umesto da za to bude kažnjena, Hrvatska je nagrađena. Bogato, iznad svakog očekivanja, iznad mašte. Zlo se isplatilo.

Šiptari ubijaju Srbe na Kosovu i Metohiji poslednjih 200 godina, sistematski, uporno, bez bojazni, pod zaštitom Turske, Austrije, Nemačke, Komunističke partije Jugoslavije, Amerike… i nagrađeni su za tu rabotu. Isplatilo im se zlo.

Srbi kao mali narod nisu i, plašim se, nikada neće naučiti osnovnu lekciju iz politike koja glasi: “Prema jačima onako kako moraš, prema ravnopravnima onako kako oni prema tebi a prema slabijima onako kako tebi koristi”. Zahvaljujući samo i jedino nesposobnosti srpskih političara taj narod je danas u goroj poziciji nego Nemci posle Drugog svetskog rata.

Srbija nije država; Srbiju niko ne ceni, ne uvažava, ne poštuje. Srbija je geografski pojam, amorfna masa, nad Srbijom su okončani svi eksperimenti i svi redom su uspeli. Današnji Srbi se stide što su Srbi; Srbija ljubi ruku koja je ubija i ponižava, čak i onda kada je ta ruka slabašna, beskrvna, nejaka; za svaki ustupak Srbija umesto nagrade dobija nove ultimatume i kazne.

Hrvatska je već 20-ak godina pod apsolutnom zaštitom Nemačke i Amerike. Na stranu u ovoj priči zašto je to tako, ali je tako. Amerikanci su osmislili “Oluju” i gurnuli Hrvtsku da je provede. Prvi udar u “Oluji” nije bio hrvatski već američki; uoči opšteg napada, avioni NATO, sa američkim pilotima i pod američkom komandom, uništili su sve ključne centre komunikacije Vojske Republike Srpske Krajine.

Pa ko je onda mogao i da sanja da će Amerika dozvoliti presudu Haškog teribunala kojom se “Oluja” kvalifikuje kao zločinački poduhvat. Taj sud je osnovan samo sa ciljem da antisrpsku poziciju bloka Bon-London-Vašington umota u gazu tzv. međunarodnog prava.

I pored svega ovoga niko Beograd nije primoravao da se evo već 12 godina prema Hrvatskoj ponaša kao umno poremećeno dete; da Hrvatskoj dozvoljava i daje sve a da zauzvrat ništa ne traži. Ko sprečava srpske predsednike i premijere da već 12 godina ne progovore jednu službenu reč o današnjem položaju Srba u Hrvatskoj, o proteranima, njihovim pravima na oduzetu imovinu? I šta lično dobijaju (Srbija ne dobija ništa) za to ćutanje?

Onoga dana kad su Šiptari proglasili nezavisnost Kosova srpski vlastodršci morali su- ponavljam, morali su- da donesu rezoluciju u kojoj se kaže da je teritorij Kosova i Metohije “privremeno okupiran”. Niko ih, čvrsto verujem i znam, u tome nije sprečavao. Zbog čega nisu doneli takvu rezoluciju?

Nakon oslobađajuće presude za Gotovinu i Markača Srbija je trebalo da prekine sve veze sa Haškim tribunalom i naloži njihovoj kancelariji u Srbiji da se iseli iz zemlje u roku 24 sata. Ne, Srbija je taj odnos svela na “tehnički nivo”. Znači… ništa, nastavak saradnje. Progutaj šta se ne guta i teraj dalje. Dokle?

Gde je poslednja linija koju vlast u Beogradu neće preći? Ima li poniženja na koje srpski režimi neće pristati. Ima li ikog u toj žalosnoj srpskoj kući, u centru Beograda, ko zna da se u državničkim poslovima nikada ne daje nešto za ništa. Zaista, dokle ovako.

Izvor: Vesti online

Vezane vijesti: Ratko Dmitrović 

Napomena redakcije portala Jadovno.srb.: Ovaj prilog je prvi put objavljen na našem portalu 26. novembra 2012. godine.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: