Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

DODIK: GENERAL SIMIĆ DAO PEČAT VRS

dodik_mile.jpg

BANjALUKA, 5. MARTA (SRNA) – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je danas da je pokojni general-pukovnik Vojske Republike Srpske /VRS/ Novica Simić dao pečat VRS i simbolizovao njene izvorne vrijednosti.

Dodik je na komemoraciji u Banjaluci rekao da je general Simić bio čovjek koji je na najbolji način obilježio ratno i poslijeratno vrijeme na ovim prostorima, dajući pečat VRS kao vojničkoj, časnoj organizaciji srpskog naroda.

Predsjednik Srpske napomenuo je da se VRS borila za Republiku Srpsku i istakao da je general Simić bio posvećen narodu i Srpskoj.

„Moramo se vratiti izvornim vrijednostima VRS koje je najbolje ispisao general Novica Simić“, poručio je Dodik i dodao da je „Srpska danas svjesna sebe i svojih vrijednosti“.

Prema njegovim riječima, Srpska danas svima mora da bude iznad svega, jer je rezultat pravedne borbe srpskog naroda.

„Srpska je rezultat pravedne borbe i vojničkih pobjeda generala, vojnika i naroda, zbog toga se mora braniti, čuvati i voljeti“, rekao je Dodik i istakao da je Srpska danas stabilna i da je niko ne može urušiti.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić istakao je da će general Simić ostati u srcima građana Srpske kao legendarni komandant, pobjednik velikih bitaka, među kojima je i ona za Koridor života.

„Republika Srpska s tugom ispraća svog generala Novicu Simića. Naš general je dao nemjerljiv doprinos organizovanju i djelovanju VRS, čuvajući njen autoritet i ugled na najbolji mogući način“, ocijenio je Đokić.

On je naveo da je general Simić bio veliki čovjek kojeg su voljeli i poštovali borci i građani Srpske i koji je cijenio moralne vrijednosti.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Pantelija Ćurguz naglasio je da je general Simić bio vojničina, drug, učitelj.

„Cijenio sam kod našeg generala što je i druge podsticao na vrline i da budu vedrog duha i u najtežim trenucima, kada su mnogi posustajali“, rekao je Ćurguz, opraštajući se od generala Simića.

On je istakao da je general Simić bio uvjeren da je srpski narod sposoban za najviša dostignuća i da zaslužuje bolju sudbinu.

„Naš general u sebi je sjedinio najbolje ljudske i vojničke osobine. Bio je pribran, pronicljiv i odlučan“, dodao je Ćurguz.

U knjigu žalosti u Banskom dvoru u Banjaluci danas su se upisali Dodik, Đokić, Ćurguz, drugi predstavnici inistitucija Srpske, Srba u organima BiH, kao i javnog i političkog života, te brojni građani.

U Hramu Hrista Spasitelja u 12.30 biće služeno opijelo, a u 13.00 časova general Simić biće sahranjen na groblju Sveti Pantelija.

General-pukovnik Vojske Republike Srpske u penziji Novica Simić preminuo je 2. marta na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu nakon teške bolesti.

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: