ВУЛИН: ВОЛИО БИХ ДА МЕ ЗАГРЕБ ДЕМАНТУЈЕ

Избјегличка колона Срба из Крајине

Избјегличка колона Срба из Крајине

Министар за рад и социјална питања Србије Александар Вулин изјавио је данас да стоји иза свих оцјена које је изнио о Хрватској и да би волио да га било ко из Загреба демантује и каже да Анте Готовина није усташа и да у акцији хрватске војске "Олуја" није протјерано 250.000 Срба.

"Ако сам рекао нешто што није тачно, а везано је за прогон Срба из Хрватске, за усташтво генерала Готовине и неуспјешне реформе, нека ме исправе", рекао је Вулин новинарима у Палати Србија. 

Он је поновио да је Готовина усташа и да би волио да чује из Хрватске да је бити усташа - увреда. "Ако кажу да није, извинићу се", рекао је Вулин. 

Када је ријеч о "Олуји", Вулин је нагласио да је Међународни суд правде утврдио да су у овој акцији хрватске војске извршени злочини. 

Вулин је раније премијеру Хрватске Зорану Милановићу поручио и да рјешење за све проблеме Хрватске није у томе да се говори против Србије, већ у реформама и одржавању добросусједских односа за осталим земљама у региону. 

"Дођите код нас и упознајте 250.000 протераних (Срба) у `Олуји`. Они нису Хрватску напустили из економских разлога, већ су бежали пред усташким генералом и бившим хашким оптужеником Антом Готовином кога Милановић назива `анђелом`", рекао је Вулин.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

А. Вулин: Срби у "Олуји" бјежали пред усташким генералом ...

На прослави "Олује" Јосиповић и Милановић ... - Jadovno 1941.

шешељ поносан што је запалио хрватску усташку заставу