ВРДОЉАК ПРАВИ СЕРИЈУ О ГОТОВИНИ

Главни организатори и извршиоци злочиначке акције Олуја у Книну који се још увијек дими

Главни организатори и извршиоци злочиначке акције Олуја у Книну који се још увијек дими

Хрватски редитељ и некадашњи функционер из периода ХДЗ-а Антун Врдољак спрема тв серију о генералу Анти Готовини, ког би требало да игра Горан Вишњић, звијезда америчких "сапуница".

Серија ће бити рађена по књизи Ненада Иванковића "Ратник, пустолов и генерал", која је била "икона" хрватске деснице у доба када је Готовина био оптужен за злочине над Србима током акције "Олуја". 

Серија о Готовини требало би да буде снимњена у сарадњи са Хрватском радио-телевизијом. 

Како преносе хрватски портали, у серији би требало да играју Тарик Филиповић, Рене Биторајац, Горан Навојец, Наташа Јањић и други... 

Наводно, Готовина ће одлучити да ли ће се и лично укључити у пројекат. 

Антун Врдољак је у доба Југославије радио многобројне серијале и игране филмове, а затим је ушао у узак круг људи од повјерења Фрање Туђмана. 

Обављао је функцију предсједника Олимпијског комитета Хрватске, да би затим постао дугогодишњи први човјек Хрватске телевизије и остао запамћен по скидању великог броја неподобних емисија и новинара. 

Анте Готовина је првостепеном (једногласном) одлуком Хашког трибунала осуђен на вишегодишњу робију због злочина над Србима током акције "Олуја", а затим је након жалбе ослобођен, контроверзном одлуком вијећа под предсједавањем судије Теодора Мерона.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ГОТОВИНА УСКОРО ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН - Jadovno 1941.

Туђманови „Брионски транскрипти” - Ударити Србе да нестану ...

скандалозно именовање готовине и маркача у вијеће ...

Олуја - Jadovno 1941.