Скандал: У друштвеној игри 'Олуја 1995' убијају Србе, побједник онај ко први стигне до Книна!

Олуја

Јосип Брнић патентирао је нову хрватску друштвену игру “Олуја 1995.”, како би дјецу подсјетио на Домовински рат. Игра је слична “Човјече, не љути се”.

- На идеју сам дошао прије три године, слушајући што се све негативно прича о Олуји. Нисам желио да се заборави тај битан догађај за Хрватску – објашњава предузетник Јосип Брнић (47) из околине Загреба.

“Олуја 1995.” је хрватска верзија “Човјече, не љути се”, а цијена од 14 куна и више је него пожељна за полупразне џепове грађана. Намијењена је за четири играча, а сваки добије фигурицу и баца коцку. Зависно од броја, заузима поља на плочи, а старт је у околини Хрватске Костајнице.

 

Ако играч стане на противничко поље, избацује се из игре. На мјестима гдје је пролазила хрватска војска, нацртани су тенкови, непријатељски војници, али и хрватски војници који су приказани као већи, јачи и опаснији од непријатељских. Побједник игре је онај који први дође до Книна.

- При дну картонске плоче налазе се основни историјски подаци о Олуји. Пазио сам да игра буде доступна сваком дјетету, а до сада сам патентирао 13 друштвених игара – похвалио се Брнић, који је своју нову друштвену игру заштитио код Државног завода за патенте. Припрема још једну националну игру, но из страха да му неко не украде идеју, није желио откривати детаље.

 

Извор: Кафе.ба