Промоција књиге Николе Кобца ''(Х)историја осушене збиље'' на Сајму књига у Београду

Никола Кобац
Никола Кобац

Latinica

У издању Удружења "Јадовно 1941." из Бањалуке, објављена је књига "(Х)историја осушене збиље" аутора Николе Кобца, која говори о понављању пакленог прогона и погрома у осмишљеном програму смрти намијењеног Србима из Хрватске. У књизи је описана нова форма трагедије крајишких Срба, као насљедна судбина прошлих времена.

Тематско срце књиге је ново искушење Срба из Хрватске у старој стратегији "ножа и крижа".  У центру "приче" је Копчево родно село Трепча, "расло, стасало и убијено на прагу Загреба".

"Никола Кобац је окован крајем кога више нема. Иако живи посвуда и свагдје може савити гнијездо - гнијездо рођења не излази му из душе и памети", рекао је Проф. др Светозар Ливада.

Удружење грађана ''Јадовно 1941.'' и Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, позивају Вас да својим присуством увеличате овај за нас важан догађај.  

Ваш долазак можете најавити и путем друштвене мреже: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2015/Promocija_knjige_Nikole_Kobca_1.jpg

Промоција ће се одржати на 60. Сајму књига у Београду, Хала 4, Штанд Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону у понедељак 26. октобра 2015. са почетком у 17 часова.

 

Везане вијести:

"(х)историја осушене збиље" - о стратегији "ножа и крижа"

Никола Кобац: И ја сам за дом спреман, на други начин - ако ми ...

Никола Кобац: 4. август 1995. - Jadovno 1941.

Никола Кобац: Писмо Предсједнику Републике Српске - Jadovno ...

Nikola Kobac: Pismo Ministru odbrane Republike Hrvatske ...