"ОЛУЈА" НАЈВЕЋЕ ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ НАКОН ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА

Александар Вучић

Александар Вучић

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је хрватска акција "Олуја" највеће етничко чишћење послије Другог свјетског рата на тлу Европе.

"Србија ништа не говори ни против кога - ни против хрватског народа, нити против хрватске државе, али себи даје за право да жали за погинулим, страдалим и протераним Србима", рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Београду.

Он је навео да Србима нико не може да забрани да "пусте коју сузу и да запале свећу".

"Мислим да је то цивилизацијско достигнуће и да никоме не би, ваљда, смело да падне на памет да се против тога буни. А, шта ће неки други да раде, нека раде", рекао је Вучић.

Одговарајући на питање какве су шансе да Србија спријечи улазак Косова у Унеско, Вучић је рекао да се Србија бори онолико колико може и да није више немоћна као што је била.

"Даћемо све од себе да то спречимо свим мирним, демократским, политичким средствима и то је оно што је наш посао", навео је Вучић.

Он је истакао да Србија више није немоћна онако као што је била, али да не жели да прецјењује, нити потцјењује њену улогу.

"Мени је смешно да Дечани, Грачаница или Бањска буду део неке друге, а не српске културне баштине. То је помало трагикомично", рекао је Вучић.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести.

УСВОЈЕН ПРИЈЕДЛОГ ПРОГРАМА ОБИЉЕЖАВАЊА 5. АВГУСТА

ПРОТЕСТИ 5. АВГУСТА ПРЕД ХРВАТСКОМ АМБАСАДОМ У БЕОГРАДУ

Вулин: Котромановић би Србима забранио и да пате за жртвама

Програм обиљежавања 20. годишњице страдања Срба у „Олуји“ (Најава)

Олуја - Јадовно 1941.