КОМЕНТАР: Застава

Милан Бабовић

Милан Бабовић

Беше то јануара 2009. Српска застава скинута је са јарбола у Задру, јер је бола очи осетљивом "пучанству". Беше то на отварању Светског првенства у рукомету

БЕШЕ то јануара 2009. Српска застава скинута је са јарбола у Задру, јер је бола очи осетљивом "пучанству". Беше то на отварању Светског првенства у рукомету.

Некадашњи пивот српске деснице играо се прекјуче упаљачем испред Палате правде - спалио је шаховницу. То му је ломача за трећи страни барјак, откако га је простодушни Хаг вратио на домаћи терен.

Но, није овде реч о циркусанту из Магистрата, који се пре неки дан заветовао да ће кренути тенковима на Банске дворе (ваљда му је преостало нешто Садамове нафте). Он је одиграо своју тачку и због тога је против њега покренут кривични поступак.

Какве везе са овим има рукомет? Има, јер нас Хрвати са "седмерца" гађају право у главу. Како? Па, рецимо када њихов министар Остојић каже да је Шешељ увредио осећања свих људи у Хрватској. Не питају се како се осећала она шачица Срба у лијепој њиховој када је наша тробојка протерана са задарског Народног трга. Или када су маљем разбијали ћириличне табле?

Питамо драге сусједе - чија осећања вређате када за август припремате грандиозну војну параду у част 20 година "Олује"? Није ту крај лицемерју.

Када Хрвати кажу - Србија мора да поштује одлуку Трибунала и ухапси Шешеља, они у исти мах добију амнезију. Јер, онај други суд у Хагу јасно је рекао да је "Олуја" масовни злочин. Али то им не смета да у част домовинске победе построје гардисте и испаљују слављеничке плотуне. Славе прогон 250.000 Срба. Наздрављају шампањцем зато што су раскућили своје грађане.

Као поносни чланови европске лиге, неће престати да бришу паркет са Србијом, желећи да је прикују за клупу за резервне играче ЕУ. Макар повод био и играње шибицама земунског војводе, чија је странка вољом народа испала из игре.

 

Извор: НОВОСТИ

 

Везане вијести:

Шешељ: Обрадовала ме кривична пријава Суда у Београду

ШЕШЕЉ ПОНОСАН ШТО ЈЕ ЗАПАЛИО ХРВАТСКУ УСТАШКУ ЗАСТАВУ

ШЕШЕЉ НА ЛОМАЧИ ЕУ-ЈАСЕНОВЦА - Jadovno 1941.

Војвода Шешељ тресе Хрватску - Jadovno 1941.

Јосиповић: Шешељ дух из боце - Jadovno 1941.

ЗВАНИЧНИ ЗАГРЕБ: "РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ" ТРЕБА БИТИ У ХАГУ ...