КАРАМАРКО: 5. АВГУСТА СЛОМЉЕНА "ВЕЛИКА СРБИЈА"

Томислав Карамарко

Томислав Карамарко

Лидер ХДЗ-а Томислав Карамарко поручује да је 5. август тужан дан само за оне који су "сањали велику Србију" и савјетује Србе да се суоче са прошлошћу и да односе са сусједима не воде на бази митова.

Карамарко, кога многи аналитичари већ виде на челу Владе Хрватске након сљедећих избора, наводи да је међународни суд "оборио" причу о злочиначком подухвату тако што је ослободио хрватске генерале.

Лидер ХДЗ-а тврди да је на Хрватску извршена агресија координисана из Србије и са Србијом, те да је у акцији "Олуја" сломљена "кичма идеје о великој Србији".

Он је оптужио хрватску дипломатију за неспособност, јер није успјела да доведе на планирану параду 5. августа војнике најјачих западних земаља.

Карамарко сматра да се парада морала одржати у Книну те да садашња влада мора да објасни савезницима и "онима у Србији" зашто Хрвати славе тај дан.

Лидер ХДЗ-а је на страначком скупу у Опатији под називом "Живимо Хрватску" оптужио владу СДП за неспособност и економско урушавање земље.

У акцији "Олуја" 1995. године етнички је очишћена Крајина, а Срби су демографски збрисани са простора на којима су живјели вијековима.

Током те акције Хрватске војске убијани су српски цивили и спаљено је више хиљада објеката у власништву Срба.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

БРИСЕЛ ДА ЗАУСТАВИ ПРОСЛАВЉАЊЕ "ОЛУЈЕ" - Jadovno 1941.

Програм обиљежавања 20. годишњице страдања Срба у „Олуји ...

СЛОВЕНЦИ НЕЋЕ НА ПРОСЛАВУ "ОЛУЈЕ" - Jadovno 1941.

КОЛИНДА: Домовински рат праведан, Олуја легална, Готовина ...

Олуја - Jadovno 1941.