Подела Божићних пакета у Ливањском пољу – успешна прва акција!

За време Божићних празника, успешно је завршена прва акција Удружења Огњена Марија Ливањска, подела божићних пакета деци и самохраним старачким домаћинствима на подручију парохије Лијевањске. Поклон пакети Удружења упућени су парохији, а потом, током Божићних празника, од стране пароха Лијевањског, оца Жељка и председника Удружења, Николе Петровића, уручени примаоцима којима су намењени.

 

Божићни поклони уручени су деци са простора који покрива Лијевањска парохија у црквама у Ливну и Црном Лугу током прославе Бадње вечери, што је, према информацијама примљеним са терена, посебно обрадовало наше најмлађе и тиме им улепшало празничне дане. Поред 18 пакетића који су се састојали од играчака и школског прибора прилагођених полу и узрасту деце, као и неизбежних слаткиша и скромног џепарца, дечија лица је озарио и дар предузећа Оптима Модрича д.о.о. Београд, дечије снаке. Одлука  овог предузећа да у сврху реализације акције божићног даривање деце парохије Лијевањске Удружењу поклони дечије санке, посебно је обрадовала децу, али и саме чланове Удружења јер је акцију учинила богатијом, а даривање радоснијим. Зато се и овом приликом још једном захваљујемо директору и колективу предузећа Оптима Модрича д.о.о Београд.

 

tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2013/ogm-podjela-paketica2.JPG

 

 

У оквиру исте акције, Удружење је припремило и 40 пакета основних животних намирница намењених самохраним старачким домаћинства на простору који покрива парохије Лијевањска измедју Ливна и Грахова, од којих већина нема сталне приходе нити особе које су у могућности да о њиховим основним потребама редовно воде бригу. Пакети су претежно уручени уочи Бадњег дана, као и на сам Бадњи дан, углавном у селима доњег Ливањског поља, као и Губеру и самом граду Ливну. Према информацијама које смо добили из парохије, пакети, али пре свега добра намера и пажња Удружења прихваћена је са достојанственом захвалношћу од стране ових, претежно усамљених људи којима је дар Удружења био можда једини божићни поклон који је Божићне празнике учинио радоснијим.

 

Удружење Огњена Марија Ливањска још једном се захваљује свима који су својим чињењем на било који начин, као и непосредним даром у роби или новцу допринели успешној реализацији ове акције, а тиме додатно украсили радосни хришћански празник нашим најмлађим и најстаријим земљацима, подсећањем да ће, иако далеко, уз њих на одређени начин увек бити они који у себи носе љубав према ливањском крају и свом роду. Зато се посебно захваљујемо: Мирославу и Николи Чулић, Милану Вуковљаку, Весни Радак-Петровић, фирмама Оптима Модрича Београд, Алготецх на доприносу у обезбеђивању поклона за ову акцију, као и оцу Жељку Ђурици и његовој породици, Миловану Лаганину, Ранку Пажину, Николи Петровићу, Дијани Ковачић, Гордани Достанић и другима на раду у извршењу ове акције. Радост коју је пажња исказана кроз ову акцију произвела међу нашим земљацима представља мотивацију да овакву једну акцију поновимо у скоријој будућности!

 

 Извор: УДРУЖЕЊЕ ОГЊЕНА МАРИЈА ЛИВАЊСКА

 

Везане вијести:

Друга Скупштина Удружења Огњена Марија Ливањска и план активности за 2013. годину! 

Позив на другу Скупштину Удружења Огњена Марија Ливањска!

Страница: Јадовно/Ливањаско поље