ПАШАНСКИ: АЛБАНИЈА ОБЈАВИЛА СПЕЦИЈАЛНИ РАТ БЕОГРАДУ

БЕОГРАД, 19. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник Форума за истраживање међународног тероризма Милан Пашански оцијенио је да су Албанци, убацивањем заставе такозване "велике Албаније" на стадион "Партизана" у Београду, објавили специјални рат Србији и без угрожавања људских живота остварили свој циљ - свјетску реафирмацију политичког концепта "велике Албаније".

 

Он је указао да званична Тирана, умјесто да се огради од инцидента, манипулацијом о угрожености своје заставе и суверенитета "подиже на ноге" Албанце на југу Србије, на самом Косову и Метохији, Грчкој, Швајцарској и широм свијета, који бучно и насилнички одобравају политички напад Албаније на Србију. 

 

"Из тога проистиче закључак да су власти у Тирани биле упознате да албански националисти припремају напад и политичку провокацију у центру Београда", рекао је Пашански за "Вечерње новости". 

 

Он је подсјетио да су у вишедеценијском рату против Срба, Албанци на Косову и Метохији увијек имали нескривену подршку Албаније и Запада јер је, како је рекао, Тирана била и остала политичка трансмисија извјесних кругова на Западу, у чему стратегија САД у борби против тероризма има важну улогу. 

 

Пашански је указао да се исламски национализам и тероризам користе за дестабилизацију Балкана и Србије.

"Применом стратегије непрестаног политичког притиска и изазивања политичких немира у БиХ је, на пример, настала веома сложена ситуација. Стална настојања исламских фундаменталиста да оборе режим у Саудијској Арабији `прелила` су се у БиХ и тако је фундаментализам увезен у срце Европе", упозорава Пашански. 

 

При том, како је нагласио, САД имају своју рачуницу да "гаје" бијелу Ал каиду на Балкану да фундаментализмом инфицира муслиманске дијелове Русије и Кине, те да држи безбједносно отвореним обод ЕУ, с циљем везивања за себе. 

 

"У оквиру наведене стратегије Албанији је додељено истакнуто место узбуњивача балканског простора. Зато се у ЕУ и на Западу на политику такозване `велике Албаније` гледа благонаклоно", закључио је Пашански. 

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане вијести:

Октобар 14-ти, Србија. Дан када је Нацистичку заставу заштитила ФИФА и амерички пасош

УСКОРО СЈЕДНИЦА СКУПШТИНСКОГ ОДБОРА О АЛБАНСКИМ ЗЛОЧИНИМА

Затвореници из логора Ликовац пребацивани у „жуту кућу”