Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Aleksandar Veljić profiter? Sram vas bilo!

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/aleksandar-veljic.jpg

Beta je danas objavila optužbe da je Aleksandar Veljić, istoričar i aktivista, pokušao da profitira od poplava. Agencijsku vest, dok ovo pišem, prenosi jedan medij za drugim, počevši od RTV i Autonomija.info.   Odmah da vas pitam, kako vas nije sramota?

Svako ko je upoznao Aleksandra Veljića zna da od njega nema skromnijeg čoveka. Sa svojim ofucanim džemperom i rancem na leđima, on štrči od ovdašnje slike aktiviste, oblikovane devedesetih, kada se u NVO sektor novac slivao u koferima. Ima ljudi koji su od aktivizma izgradili kuće i stanove, ali Veljić je podstanar.

Imao je i on fondove u rukama. Ali ih je ulagao u rad i opšti interes. Knjige i studije, npr o Novosadskoj raciji, koje su po značaju morale da objave nacionalne ustanove – ali nisu – objavio je sam.

Njegova dobra namera i još bolji rezultati u radu za opšte dobro su neupitni i lako proverljivi. Ako je tražio da pomogne, trebali ste ga pustiti da pomogne. Dovoljno je loše što ga u tome sprečavate. Ali da ga zbog toga osuđujete i blatite je nepravda kakva je moguća samo u našoj pobesneloj javnosti.

Nije to stvar politike, desnice i levice, već opšteg stanja duha. Prekjuče je žrtva bio Andrej Fajgelj, juče Biljana Srbljanović, danas Aleksandar Veljić, sutra ćeš biti ti. Masa je žedna krvi, a mediji se utrkuju da je napoje, ne bi li dobili par klikova. O drugim interesima, ličnim obračunima, reketiranju po principu ”plati ili blatim”, da ne pričamo.

Zanimljivo mi je i kako se u članku prijatelji ograđuju od Veljića. Lično znam za jednu sličnu situaciju u kojoj je on te iste zaštitio.

Veljić je dao srce ovom narodu. Hoće li proći kao da je bacao bisere pred svinje? Hoće li ga taj narod ”nagraditi” najužasnijim
uvredama? Hoće li ga pamtiti po kleveti da je hteo da se okoristi narodnom nesrećom, umesto po bezbrojnim delima za narodnu sreću?

Delite ovaj tekst i pišite svoje. Ako oni imaju agencijske vesti, imamo mi blogosferu i društvene mreže. Uvek se može boriti za istinu.

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/aleksandar-televizije-1.png

Autonomija.info: Naveo svoj žiro-račun za donacije ugroženima od poplava

 

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/aleksandar-televizije.png

Pa RTV, pa Kurir pa B92

 

Piše: Andrej Fajgelj

Izvor: Andrej Fajgelj

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: