fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Усташе убиле десетине чланова породице Вучић

Премиjер Србиjе Александар Вучић
Премиjер Србиjе Александар Вучић

Премиjер Србиjе Александар Вучић оциjенио jе да jе хрватски „Јутарњи лист“, близак наjвишим круговима у Хрватскоj, изнио набруталниjе лажи да његову породицу нису убиле усташе, те нагласио да се убиjени од усташке руке у његовоj фамилиjи броjе десетинама.

Вучић, коjи jе своjу изjаву за jавност потписао као „син обичног српског избjеглице Александар Вучић“, истакао jе да су његову породицу побиле усташе у Другом свjетском рату, а да су у посљедњем рату све куће Вучића срушене и спаљене.

„Онима коjи бране усташе и коjи прикриваjу њихове злочине, желим мање мржње и веруjем да ће схватити да њиховим прљавим нападима и бесмисленим измишљотинама нису донели ништа добро ни своjоj земљи ни своjоj будућности“, истакао jе Вучић.

Он jе оциjенио да „Срби и Хрвати имаjу бољу и другачиjу будућност од оне коjу jоj желе поjедини медиjски и политички посленици из Хрватске“.

„Као председник Владе Србиjе навикао сам и моj посао jе да трпим броjне неистине, али никада нисам помислио да ће било коме на кугли земаљскоj пасти на памет да, као оружjе у борби против држава или лидера других држава, користи наjбруталниjе лажи и нападе на нечиjе породице“, навео jе Вучић.

Он jе додао да jе хрватски „Јутарњи лист“, ваљда усљед политичких пораза коjи су доживjели послиjе напада на Србиjу, обjавио текст у коме се руга убиjеним члановима породице Вучић, говорећи како их усташе, уствари, нису побиле.

Истине ради, Вучић jе саопштио да су оца његовог оца, Анђелка, jедног од наjбогатиjих српских домаћина у селу Чипуљић код Бугоjна, усташе одвеле у првоj групи и недуго затим ликвидирале.

„Моj отац га никада ниjе ни видео, jер се родио након његове смрти. Убили су га, а нама су као породици позната имена усташких кољача коjи су у томе учествовали и потказивача и непосредних извршилаца“, навео jе Вучић.

Такође, на почетку Другог свjетског рата убиjени су и Стево Вучић, Илиjа Вучић, Ђорђо и Раjко Вучић, наjближи сродници Вучићевог оца.

У посљедњем рату, са почетка 90-тих година прошлог виjека, од хрватске гранате страдао jе Доjчин Вучић.

„На страни моjе баке, очеве маjке, породица Куновац, страдао jе jош већи броj људи, коjи су убиjени само зато што су Срби. Убиjени од усташке руке у моjоj фамилиjи броjе се десетинама“, навео jе Вучић.

Према његовм риjечима, у посљедњем рату све куће Вучића, као jедне од наjугледниjих српских породица, срушене су и спаљене, а то су обавили „`хрватски jунаци` jер камени зидови нису могли сами да се бране“.

„На краjу, не мислим да сам мање или више вредан због тога што сам Србин православне вере. И поред свега што се моjоj породици догодило, веома поштуjем и Хрвате и све људе католичке вероисповести и желим да нам се никада не понове ни 1941. нити 1991. година“, навео jе Вучић.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

Вучић: Усташе су побиле циjелу моjу фамилиjу и сад тражите да

ВУЧИЋ ИСКРЕНО ПРИСТУПИО ПРОБЛЕМУ НЕСТАЛИХ

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: