fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

SPOMEN-OBILjEŽJE „KAMENI CVIJET“ PONOVO OTVORENO ZA JAVNOST

Spomen-obilježje Kameni cvijet u Prijedoru
Spomen-obilježje Kameni cvijet u Prijedoru

Spomen-obilježje „Kameni cvijet“ u Prijedoru, u kome su uklesana imena 575 boraca poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu, ponovo je nakon duže pauze otvoreno za javnost, izjavio je načelnik gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Mišo Rodić.

„Spomenik `Kameni cvijet`, koji se nalazi u krugu srednjoškolskog centra, biće otvoren radnim danom od 12.00 do 16.00 časova kako bismo obuhvatili i prvu i drugu smjenu u školama. Htjeli smo ponovo omogućiti porodicama poginuluh da pale svijeće“, rekao je Rodić novinarima u Prijedoru.

Spomenik „Kameni cvijet“ osveštan je 2012. godine. Nedugo nakon otvaranja bio je izložen skrnavljenju, te je jedno vrijeme bio zatvoren kako bi se spriječio vandalizam, a otvaran samo prilikom obilježavanja značajnih datuma iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

„Kameni cvijet“, zajedno sa spomenikom „Za krst časni“, čini spomenički kompleks u parku preko puta zgrade gradske uprave.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

KAMENI CVIJET SA 575 IMENA – Jadovno 1941.

KARLICA: SRPSKA NASTALA NA ODBRANI, A NE NA GENOCIDU

OBILjEŽENA 22. GODIŠNjICA PRIJEDORSKIH BRIGADA …

Zapadno krajiške opštine – Jadovno 1941.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: