Од 24. Јуна 1941, Дана сјећања на Јадовно, прошло је:
Од 24. Јуна 1941, Дана сјећања на Јадовно, прошло је:

У Црној Гори Немањин град Турска тврђава

Датум објаве: петак, септембар 14, 2012
Величина слова: A- A+

http://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2012/ribnica-putokaz.jpg

Ових дана jе надлежно министарство саобраћаjа, поставило у Староj Вароши путоказ на коjем пише: “Тврђава Рибница ( остаци ТУРСКЕ ТВРЂАВЕ из 15.Виjека, изнад ушћа Рибнице у Морачу)“!?

 

 

Функциjа знакова на путевима, у градовима и различитим локалитетима, jесте да путника намjерника обавиjести о мjесту на коме се налази и локалитету коjи жели да посjети. Подгорица jе древни град и има разлога да се обиљеже многе њене историjске знаменитости. Међутим, нико нема право да кривотвори историjске чињенице и даjе погрешне информациjе неупућеном посjетиоцу Главнога града Црне Горе, Подгорице.

Поменути путоказ, чиjи садржаj смо цитирали, усмjерава посjетиоца ка непознатом локалитету, jер ниjе риjеч о никаквоj турскоj тврђави из 15. виjека, већ о Немањином граду.

Невjешти фалсификатор jе ипак направио крупан превид, наводећи да jе риjеч о тврђави Рибници, а истовремено и о турскоj тврђави.

Ниjе риjеч о тврђави, већ о граду Рибници, у ком jе рођен родоначелник светородне лозе Немањића, велики жупан Немања, отац Светога Саве, а у монаштву наречени Свети Симеон Мироточиви.

Дукљанска „историографиjа“ тврди да jе Немања окупатор Црне Горе, иако jе рођен управо на ушћу Рибнице у Морачу, 1114. године.Готово 4 виjека приjе помена имена Црне Горе. Како тек може бити говора о турскоj тврђави, кад су Турци дошли на ове просторе неколико вjекова касниjе? Могли су само од Немањиног града правити воjно утврђење, коjим се дукљани више поносе него раним средњовjековним градом, у коме jе рођен родоначелник Црне Горе.

И ово jе jедан од разлога зашто се српски глас мора чути и у Парламенту Црне Горе, jер су се они, коjи се лажно представљаjу као заштитници српских интереса, приjавили у нови СДП, под именом Демократски фронт, како би помогли дукљанским фалсификаторима у затирању српског идентитета у Црноj Гори.

 

Извор: ФРОНТАЛ.ОРГ
Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани вез упозорења.

КОМЕНТАРИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Top