fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

РАДИКАЛИМА ВРАЋЕНА СПОМЕН-ПЛОЧА

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/ploca-radikali-srebrenica.jpg

СРЕБРЕНИЦА, 24. ОКТОБРА /СРНА/ – Представницима Српске радикалне странке „Др Воjислав Шешељ“ данас jе у сребреничкоj Полициjскоj станици враћена спомен-плоча коjа им jе одузета 13. jула, када су намjеравали да jе поставе на зграду Основног суда у Сребреници, пошто за то нису имали одговараjућу сагласност општинске администрациjе.

Предсjедник Окружног одбора ове странке за региjу Бирач Воjин Павловић рекао jе, након преузимања спомен-плоче, да радикали неће одустати од постављања овог обиљежjа на судску зграду у Сребреници, jер желе траjно да обиљеже мjесто српског страдања и наставе доказивање истине о злочинима почињеним над Србима у овом мjесту и у овом обjекту у посљедњем рату.

„Ово обиљежjе биће привремено изложено на Тргу Милоша Обилића у Братунцу као знак опомене и позив нама Србима да се сви ангажуjемо и чињеницама докажемо истину о тортурама над заробљеним борцима и невиним српским цивилима коjи су мучени, злостављани и убиjани у згради сребреничког суда“, истакао jе Павловић.

Он jе указао на чињеницу да се многи Срби коjи су били затворени у судску зграду у Сребреници jош воде као нестали док њихови џелати слободно живе у овоj варошици.

Павловић jе рекао да ће радикали наставити борбу и прикупљати документациjу за добиjање сагласности да 13. jула наредне године поставе спомен-плочу на овом српском стратишту.

„Ми смо захтjеве подносили и ове године, али наилазимо на опструкциjу бошњачке власти коjа не жели да нам одобри да поставимо ово обиљежjе и достоjанствено обиљежимо то мjесто српског страдања“, поjаснио jе Павловић.

Он тврди да ће радикали тражити од сребреничке општинске администрациjе доказе о датим сагласностима за броjна обиљежjа коjа су Бошњаци поставили своjим погинулим на више мjеста у овоj општини, па и на школском игралишту.

Павловић jе рекао да му jе познато да су та обиљежjа са разним натписима, међу коjима има и увредљивих за Србе и Републику Српску, Бошњаци постављали без тражења и сагласности од надлежних органа.

„У томе их нико ниjе спречавао нити се та обиљежjа уклањаjу, иако су постављена без одобрења надлежних, док се Србима забрањуjе да обиљеже мjеста страдања своjих наjдражих у овоj општини“, навео jе Павловић.

Он jе истакао да се против њега води поступак у сребреничком суду због намjере да постави спомен-обиљежjе на ту установу у коjоj су пострадали многи Срби у посљедњем рату у БиХ.

Извор:https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане виjести:

Орић ми све побио, али истину не може

Бранислав Р. Вучетић

ОБИЉЕЖЕНЕ 22 ГОДИНЕ ОД СТРАДАЊА СРБА У ПОДРАВАЊУ

О СРБИМА – НИ РИЈЕЧ

 

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: