fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

У ПОНЕДЈЕЉАК ОБИЉЕЖАВАЊЕ КРСНЕ СЛАВЕ ХРАМА СВЕТЕ ПЕТКЕ

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/sokolac.jpg

СОКОЛАЦ, 23. ОКТОБРА /СРНА/ – На Сокоцу ће у понедjељак, 27. октобра, бити обиљежена крсна слава храма Свете Петке и уприличен дочек Часног крста из Јерусалима.

Часни крст ће бити дариван у помен на погинуле борце у одбрамбено-отаџбинском рату коjи су сахрањени на Воjничком спомен-гробљу Мали Зеjтинлик на Сокоцу и све оне борце коjи су своjе животе дали за Републику Српску.

Уз благослов Његове светости патриjарха српског Иринеjа, Часни крст из Јерусалима дариван jе храму Свете Петке у помен на 100-годишњицу Првог свjетског рата, Сараjевског атентата и рођења блаженопочившег патриjарха Павла.

Дочек Часног крста и његово уношење у храм планирано jе у 8.30 часова, а Света литургиjа биће служена у 9.00 часова, саопштено jе из храма Свете Петке.

Послиjе Свете литургиjе биће одржан обред ломљења славског колача и служен парастос погинулим борцима из одбрамбено-отаџбинског рата.

У програму под називом „Радуj се Преподобна мати Параскево, утjехо ожалошћених“ учествоваће дjеца из Велике Хоче и Ораховца, као и изворна пjевачка група из Велике Хоче са Косова и Метохиjе.

На овоj манифестациjи наступиће ученици београдских школа са вjероучитељима, пjесници из Удружења књижевника Србиjе и умjетници из Београда.

Братство храма Преподобне мати Параскеве – Свете Петке са Сокоца позива вjернике да присуствуjу храмовноj слави и увеличаjу прославу.

Извор:https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане виjести:

Дан кад нас jе воjска одбранила

СЈЕЋАЊЕ НА ГОЛГОТУ СРБА ИЗ САРАЈЕВА

Слава цркве на Воjничком спомен-гробљу Мали Зеjтинлик у Сокоцу

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: