fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Поклоничко путовање из Београда за Пребиловце

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/stratista/prebilovci/prebilovci-crkva.jpg

Српско национално друштво Пребиловци, поводом 73. годишњице страдања Светих Пребиловачких и других Доњохерцеговачких новомученика Вас позива на 9. редовно, годишње :

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ИЗ БЕОГРАДА У ПРЕБИЛОВЦЕ


(уз посjету другим светињама Српске Херцеговине)

План пута:

Полазак аутобуса из Београда у петак, 8. августа 2014, у 7,30 часова. Пут води преко Шапца, Зворника, Сараjева, Мостара и Житомислића.

Посета мостарским православаним храмовима- поклоњење моштима херцеговачког митрополита Леонтиjа (Радуловића) и манастиру Житомислић-
поклоњење Светим новомученицима Житомислићким; долазак у Пребиловце пред вече, смjештаj у овом и околним насељима. Велики броj путника преноћи на отвореном простору у условима девастираног и непотпуно обновљеног села па jе ово путовање за физички здраве и издржљиве.

Пожељно jе понети врећу за спавање или неко ћебе за простирку и чаршаф.

Субота, 9.август:

Присуство богослужењима у jутарњим часовима, свечаностима и другим догађаjима у Пребиловцима, ручак, посjета Клепцима (Храм Преображења) и
Чапљини (Храм Вазнесења), историjски час кроз обилазак Пребиловаца; слободно вриjеме (могуће купање у природном jезеру Шкрка). Ноћење као претходног дана.

Повратак:

Полазак из Пребиловаца у недjељу 10. августа у 7, 30 часова, преко Дубрава, Радимље (некропола властелинске и задужбинарске породице Милорадовића, Стоца, Љубиња уз кратко задржавање поред jама Пандурица и Ржани до, па преко Попова поља; посjете манастирима Завала, Тврдош и Херцеговачка Грачаница у Требињу, па преко Тjентишта, Вишеграда и Ужица за Београд (долазак у вечерњим часовима).

Броj мjеста jе ограничен.

Могуће су измjене датума пута. Ако се евентуално велика свечаност у Пребиловцима, коjу жељно очекуjемо, одложи за недjељу дана помjера се и почетак читавог путовања за 15. август. Ако се ова свечаност одложи за касниjе, због неопходних радова на довршетку обнове Храма, на ово путовање се креће по плану 8. августа. У том случаjу, за свечаност свjештања Храма и преноса моштиjу мученика, СНД Пребиловци ће организовати посебно путовање аутобусом из Београда.

Проjекат овог путовања се реализуjе уз финансиjску подршку (суфинансирање) Комесариjата за избеглице и миграциjе Републике Србиjе.
Приjаве: уплатом 700,00 динара за резервациjу мjеста, на име корисника:СНД Пребиловци, Београд, Римска 5/7, сврха: донациjа за путовање, на рачун: 205-106373-02. Пре уплате ОБАВЕЗНО контактираjте организатора пута да би резервисали своjе место и добили допунске информациjе.
Контакт: е-маил: snd.prebilovci@gmail.com, тел: +381654644557

Извор: Слободна Херцеговина

 

Везане виjести:

УСКОРО СМИРАЈ ПРЕБИЛОВАЧКИХ ЖРТАВА

ПРЕБИЛОВАЧКИ НОВОМУЧЕНИЦИ СЛАВЕ СЕ КАО СВЕТИ

Јахура: Пребиловци су уjединили Херцеговце са обе стране Дрине!

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: