fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Кебо: Високи званичници прећутали одрубљивање главе Србину

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/Alija_Izetbegovic_sa_mudzahedinima.jpg

Потпредсjедник Федерациjе БиХ /ФБиХ/ Мирсад Кебо доставио jе Тужилаштву БиХ дио документациjе коjа се односи на сумњу о почињеном кривичном дjелу неприjављивања ратног злочина над цивилом српске националности у Возући у општини Завидовићи, саопштено jе из кабинета потпредсjедника ФБиХ.

У саопштењу се наводи да jе Кебо то учинио у складу са уставним и законским овлаштењима и одговорностима.

Документациjа коjа jе прослиjеђена Тужилаштву БиХ, како се наводи, односи се на сумњу да су неки високопозиционирани званичници БиХ, иако су били присутни десет метара од мjеста злочина, прећутали бруталну ликвидациjу, односно одрубљивање главе цивилу српске националности коjу су починили припадници одреда „Ел муџахид“ у мjесту Возућа.

С обрзиром да jе риjеч о високим званичницима у БиХ, потпредсjедник ФБиХ препушта Тужилаштву БиХ да се изjасни о валидности приjаве и основаности сумње о кривичноj одговорности и то обjави jавности, наводи се у саопштењу.

Кебо jе доставио и дио документациjе о локациjи обjекта у коме jе jедна страна обавjештаjна служба имала прислушни и командни центар у Зеници, а коjи су, како jе навео, у периоду од 1993. до 1994. године посjећивали високи званичници БиХ, коjи и сада обављаjу наjвише функциjе у БиХ.

Извор: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

Кренуо марш “Стазама егзодуса”

ЈАДОВНО ОЗРЕН ВОЗУЂА

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: