fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ДЕПОРТАЦИЈА 150 ДРЖАВЉАНА БиХ ЗБОГ РАТНИХ ЗЛОЧИНА

Azra_Basic-1e3b3adcИмиграциона служба у САД наjавила jе да ће депортовати 150 држављана БиХ коjи живе у САД, а за коjе се вjеруjе да су починили ратне злочине, пише „Њуjорк таjмс“.

Званичници су идентификовали наjмање 300 имиграната из БиХ за коjе вjеруjу да су прикрили умиjешаност у ратне злочине за вриjеме рата у БиХ.

„Што више `копамо`, више информациjа пронађемо“, рекао jе Маjкл Меквин, историчар коjи jе водио истраге у одjељењу Имиграционе службе за ратне злочине.

Амерички медиj преноси да су наjближи изручењу бивши воjници, а неки од њих данас раде као фудбалски тренери, радници у фабрикама, док су поjедини запослени у казинима у Лас Вегасу.

„Њуjорк таjмс“ пише да jе до сада осуђено неколико ратних злочинаца на териториjи САД, између осталих, држављанка Хрватске Азра Башић осуђена jе због злостављања српских затвореника, а у jануару jе осуђен Един Сакоч због лажних изjава о своjим улогама у силовању, два убиства и гранатирању Срба 1992. године.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

„ЗОЉА“ НАКОН ДЕПОРТАЦИЈЕ ИЗ САД … – Jadovno 1941.

Дервента: Логораши чекаjу изручење „крвника“ – Jadovno 1941.

НИКО НЕ ЖЕЛИ ДА ПОМОГНЕ СВЈЕДОКУ – Jadovno 1941.

ЛОГОРАШИ ТРАЖЕ ПРОЦЕСУИРАЊЕ … – Jadovno 1941.

Чавалићи и Башићка дивљали као у НДХ – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: