fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Позив на другу Скупштину Удружења Огњена Марија Ливањска!

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/ognjena-marija-livanjska2.jpg

Друга седница Скупштине Удружења Огњена Мариjа Ливањска одржаће се 9. децембра 2012. године у сали Скупштине Општине Звездара, Булевар Краља Александра 77 (бивши Булевар Револуциjе, у близини Вуковог споменика), са почетком у 11 сати.

Овом приликом позивамо све чланове Удружења, као и оне коjи су заинтересовани да сазнаjу више о раду Удружења и постану његови чланови, да нам се придруже.

Седница Скупштине jе прилика да се сазана више детаља о активностима реализованим од октобра ове године, када jедонета одлу ка о обнављању рада Удружења. Председник Удружења и чланови Управног одбора представиће и план активности за 2013. годину.

Прва акциjа коjу ће Удружење организовати, у сарадњи са парохиjом Лиjевањском, jе подела Божићних пакетића српскоj деци у Ливну и околним селима, као и самохраним старачким домаћинствима.

Један од главних циљева у 2013. години jе омасовљавање чланства, као и формирање пододбора у сарадњи са контакт особама у местима са већом  концентрациjом некадашњих житеља Ливансjког поља, о чему ће бити више речи на Скупштини.  Такође, у 2013. години планира се и одржавање скупа о миграциjама и прогонима српског народа из Ливањског поља, као и условима за повратак. Удружење планира да сачини обjедињену евиденциjу лица коjа имаjу намеру да користе средства посебних фондова намењених обнови кућа, а у циљу обезбедjења адекватне информативно-административне помоћи.

Половином 2013. године биће организовано и забавно дружење Ливњака у Београду, на коjе ће бити позвани сви чланови Удружења и њихови приjатељи.

На Скупштини ће бити речи и о дефинисању начина обнове и одржавања православних цркава и гробаља на териториjи Ливањског поља.

Како ће о свим наведеним темама Скупштина расправљати у циљу доношења релавантних одлука,  позивамо вас да у томе непосредно учествуjете!

Извор: УДРУЖЕЊЕ ОГЊЕНА МАРИЈА ЛИВАЊСКА

 

Везане виjести:

ОБНОВЉЕН РАД УДРУЖЕЊА ОГЊЕНА МАРИЈА ЛИВАЊСКА У БЕОГРАДУ

Ливањско поље – непосредно пред рат 1992. године

Прочитаjте књигу „Огњена Мариjа Ливањска“

Промоциjа књиге „Огњена Мариjа Ливањска“ у Храму Светог Трифуна у Београду

РТРС – ПЕЧАТ – 20. октобар 2011. – Репортажа о страдању Срба 1941. у jами Равни Долац, Ливањско поље

СЛУЖЕН ПАРАСТОС СРБИМА БАЧЕНИМ У ЈАМУ РАВНИ …

Ливањско поље – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: