fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Изашла књига „Злочини Арбанаса над Србима“

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/Knjiga_Zlocini_Arbanasa_nad_Srbima.jpg

Аутор књиге „Злочини Арбанаса над Србима“, публициста и писац Павле Џелетовић Иванов каже да ће му наjвећа зарада од обjављивања ове књиге бити да се сазна истина о злочинима Албанаца над Србима на Косову и Метохиjи током протеклих виjекова.

Истичући да jе садржаj књиге документован, а не провизоран, Џелетовић jе рекао Срни да jе у књизи наводио примjере злочина и свjедочења жртава и да jе обjавио и фотографиjе.

Он jе истакао да књига говори о стравичним злодjелима Албанаца припадника „Скендербег СС дивизиjе“ током Другог свjетског рата, али и о мучењима Срба током 90-их година прошлог виjека.

Џелетовић каже да jе у књизи писао о томе како су Албанци не тако давно одрубили главу jедном човjеку и онда jе шутирали између себе, како су професору математике везали руке за jедан трактор, а ноге за други и тако га разапињали, о стравичним силовањима дjевоjчица, као и о човjеку кога су набили на колац и разбили му флашу у анусу.

„Имам 85 година и желим да се сазна истина, а не да зарадим обjављивањем књиге о злочинима над Србима. Наjвећа зарада ће ми бити да се сазна истина“, рекао jе Џелетовић.

Књига „Злочини Арбанаса над Србима“ обjављена jе недавно у издању београдске „Геополитике“, а Џелетовић очекуjе да ће промоциjа у Београду бити одржана до краjа године.

Издавач „Геополитика“ у опису књиге наводи да проблем Арбанаса на Косову и Метохиjи траjе већ неколико виjекова са трагичним посљедицама по српски народ, коjе почињу 1455. годином када су ови простори потпали под турску вишевjековну окупациjу.

Та вишевjековна окупациjа српских земаља jе сатирала српски народ, његова материjална и културна добра, српску вjеру и традициjу и све што jе одисало српским православним духом.

Српску снагу на Косову и Метохиjи сламали су сеобе, диобе, перманентни звjерски зулуми и терор Арбанаса и српско сљепило у датим поjединим историjским догађаjима и изазовима.

Магистар Павле Џелетовић Иванов рођен jе 1931. године у Сувом Долу код Липљана, на Косову и Метохиjи.

Више од 30 година бави се књижевном критиком, а радове jе обjављивао у броjним књижевним часописима, дневним новинама и недjељницима у Србиjи.

Аутор jе књига „Чедољубља“, „Нострадамусова пророчанства“, „Шиптарска 21. СС-дивизиjа Скендербег“, „Страдање Јевреjа на Косову и Метохиjи“, „Косовски боj у слици и речи“, „Качаци Косова и Метохиjе“, „Шиптарски национални фашистички комитети“, монографиjа његовог родног села „Суви До“, „Корени балистичког покрета, масовност и злочини“, „Ко су и шта хоће Шиптари“, „Творци таjног плана“, „Браћа“, „Косметски светионик“, „Род, родбина и сродство“.

Био jе уредник и оснивач „Билтена“ и часописа „Праскозорjа“. Добитник jе Повеље Свесрпског савеза, Краљевског књижевног клуба „Карађорђевић“ за приповиjетку „Вукаjлова казивања“, као и многих других плакета и признања.

Извор: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

Процесуирање ратних злочина на Косову (4): Ужас у jами Волуjак

Затвореници из логора Ликовац пребацивани у „жуту кућу”

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: