fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Усташки натписи на саборном храму св. Николаја у Карловцу

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/crkva-natpisi-ustase.jpg

Православни храм светог Николаjа Мирликиjског у Карловцу, у ноћи између 2. и 3. новембра 2014. године, претрпио jе нови напад од стране, за сада непознатог починиоца или више њих.

До сада jе саборни храм, коjи се иначе налази у строгом центру града, неброjено пута био каменован и нападан од “непознатих починиоца“, а овога пута вандали су исписивали проусташке графите на зидовима храма и краjње гнусним натписима позивали на ново страдање напаћеног народа ових краjева.

Нажалост, оваj храм jе перманентно мета нецивилизованих вандала већ неколико година уназад, коjи своjим потезима желе да сруше све мостове коjи воде ка суживоту. О овом злодjелу обавjештена jе полициjа. Надамо се да ће починиоци бити ухваћени и према њима примиjенити се адекватне законске мjере и да оваj случаj неће остати само jедан од многих нериjешених у последњих неколико година.

Извор: Епархиjа Горњокарловачка

 

Везане виjести:

Говор пароха дрежничко – jасеничког, протоjереjа Милоша Ореља над Клечком jамом, 10. августа 2014.године

Под туђим крстом : Слово владике Теофана (3)

ПРВЕ ЖРТВЕ УСТАШКОГ ТЕРОРА И ГЕНОЦИДА У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА, ХАПШЕЊЕ ИСТАКНУТИХ ГРАЂАНА ЈУНА 1941. ГОДИНЕ И ЊИХОВО СТРАДАЊЕ У ЛОГОРУ ЈАДОВНО

Нацрт за историjу епископског седишта Епархиjе горњокарловачке

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: