fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ОТВОРЕНО ПИСМО КАНЦЕЛАРКИ АНГЕЛИ МЕРКЕЛ

Ангела Меркел

Ангела Меркел

Било би прикладно уколико бисте, поводом 70-е годишњице победе над фашизмом нашли време да положите цвеће у Спомен парку „Шумарице“

Веома поштована госпођо Савезна Канцеларко,

Из медиjа масовног комуницирања сазнали смо да ускоро долазите у званичну посету Републици Србиjи. Желимо да Ваша посета и разговори са наjвишим представницима Србиjе доприносу развоjу и побољшању односа између наше две земље и њихових народа.

Београдски форум за свет равноправних, независно, нестраначко и непрофитно удружење, жели да примети да се Ваша посета остваруjе у време обележавања 70-е годишњице победе над наци-фашизмом и 16-е годишњице агресиjе НАТО на Србиjу и Цену Гору (март-jуни 1999). Не губећи из вида друге последице, желимо да скренемо Вашу пажњу на чињеницу да jе у оба рата страдао велики броj деце. Зато смо  дубоко уверени да би било прикладно уколико бисте, поводом 70-е годишњице победе над фашизмом током Ваше посете нашли време да положите цвеће у Спомен парку „Шумарице“, Крагуjевац, у коме су наци-фашисти 1941. године стрељали око 300 ђака Крагуjевачке гимназиjе и њихових професора. Једнако би било прикладно уколико бисте поводом 16-е годишњице напада НАТО положили цвеће и код Споменика палоj деци, у парку „Ташмаjдан“, у Београду.

Наjдубље смо уверени да би ови симболички гестови били поздрављени у српскоj jавности као важан и државнички одговоран корак у правцу помирења и разумевања. То заслужуjу огромне жртве народа Србиjе, али ништа мање и великани српске, немачке и европске културе, као што су Вук Стефановић Караџић, браћа Грим, Јохан Волфганг Гете чиjа су дела светао пример и инспирациjа за изградњу односа узаjамног поштовања између српског и немачког народа.

Примите, госпођо Савезна Канцеларко, изразе нашег наjдубљег поштовања.

Председник Београдског форума

Живадин Јовановић

 

Везане виjести:

Србиjи као малоj, мирољубивоj земљи ниjе место у НАТО као …

СЕЋАЊЕ НА ЈАДОВНО 1941. – Jadovno 1941.

Свет без нацизма, основни задатак човечанства – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: