ЉУБОЈЕВИЋ И МИЛАКОВИЋ НА ИЗБОРЕ ИДУ КАО КАНДИДАТИ ГРУПЕ ГРАЂАНА

Синиша Љубојевић

Синиша Љубојевић

Доскорашњи чланови Главног одбора Самосталне демократске српске странке (СДСС) Синиша Љубојевић и Срђан Милаковић одлучили су да на предстојеће изборе у Хрватској изађу као кандидати групе грађана јер сматрају да је у овој странци дошло до раскола.

Љубојевић, који је замјеник жупана Карловачке жупаније, рекао је Срни да се на кандидатуру одлучио "јер уже руководство СДСС-а не дозвољава развој политичког плурализма у странци, а српску заједницу држи таоцем промашене политике (потпредсједника странке) Милорада Пуповца".

"Руководство гуши сваку нову идеју, не дозвољава критику и мишљење", тврди Љубојевић, оцјењујући да ни 20 година након рата нису ријешени елементарни проблеми Срба у Хрватској, како оних који су остали, тако и оних који су протјерани.

Он је рекао да има много паметних, образованих и младих људи који могу дати много више српској заједници, али да им то није дозвољено.

Замјеник градоначелника Вуковара Срђан Милаковић рекао је Срни да се на кандидатуру одлучио због тога што је, како тврди, "дјеловање унутар ове странке постало немогуће због обрачуна страначког руководства на челу са Војиславом Станимировићем и Пуповцем са свима који покажу другачије мишљење и стекну већи утицај и поверење припадника српске заједнице у појединим локалним срединама".

Милаковић тврди да се СДСС не користи у довољној мјери као механизам за побољшање положаја српске заједнице у Хрватској, него за остварење личних амбиција појединаца, што за посљедицу има веома лош положај српске заједнице и губитак повјерења у странку и њене представнике.

"Мислим да се политика српске заједнице мора вратити из Загреба у локалне средине у којима Срби живе, те из оквира високе политике у оквире политике рјешавања стварних животних проблема српске заједнице док нас још има на овом простору", рекао је Милаковић.

Парламентарни избори у Хрватској биће одржани 8. новембра.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

СИНИША ЉУБОЈЕВИЋ: Људи су умoрни oд прoцeдурa ...
СРБИ У ХРВАТСКОЈ - УВИЈЕК НЕЧИЈЕ МАРИОНЕТЕ - Jadovno ...
ПАРАСТОС ЗА 453 СРБИНА УБИЈЕНА И БАЧЕНА У КЛЕЧКУ ЈАМУ
ПОЛИТИЧКА АСИМИЛАЦИЈА СРБА У ХРВАТСКОЈ СИГУРАН ЈЕ ...