fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Исходиште геноцида: 1. март

У питању jе црни дан у (х)историjи. Тачка без повратка, у проjекту наставка вишевиjековног злочина геноцида над српским народом западно од Дрине.

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/islam-ss-judentum.jpg

(Прва обjава овог текста са фотографиjом нацистичких воjника СС Ханџар дивизиjе под Стаљинградом, коjи су са своjим црвеним фесовима добровољно потегнули из тадашње НДХ, преко Украjине, да заjедно са Хитлером покоре Совjетски савез; десила се 02.03.2010.

Како се од тада ништа озбиљниjе ниjе промиjенило, осим овогодишњег потпуног краха Ефбиха у четири кантона са муслиманском већином, наjлогичниjе jе обавити пригодну репризу четири године касниjе. Након неуспjешног напада на Фронтал у jануару 2011. године, нападачи су ипак успjели да из наше базе  избришу тадашње коментаре посjетилаца. Можда jе тако и боље. Неки никако да науче лекциjу.)

Исходиште геноцида: 1. март

И jуче смо у Сараjеву видjели наставак сумануте фашистичке политике, коjоj уопште не смета што се 1. март не слави ни у Бањоj Луци, али ни у Широком Бриjегу. Још мање jоj смета што jе игнорисањем воље српског народа, готово неповратно уназадила Босну и Херцеговину, ископавши међу народима коjи у њоj живе ровове дубоке као бездан, и вративши ФБиХ у мрак шериjатског законика. Гласови из Бочиње и Горње Маоче, jезиво нас опомињу да њихова мисиjа ниjе готова.

Ово jе континуитет политике Алиjе Изетбеговића, коjи jе своjе надахнуће вукао из наjвећих дубина исламског фундаментализма и, што jе посебно трагично, усташког покрета у БиХ. Потсjећања ради, то jе нацистички покрет коjи jе у току Другог свjетског рата правио логоре за Србе, Јевреjе и Роме; усмртивши преко милион Срба-цивила. То што никада ниjе било „четничких концентрационих логора“, ниjе довољно да jединице Драгољуба Михаиловића не буду широко оптуживане за сарадњу са фашистичким окупатором.

Исти jе ухапшен и стриjељан, док jе Анте Павелић у миру умро у Аргентини, држећи у руци круницу коjу му jе дао римски папа лично.

Ханџар дивизиjе некада и сад

То су све, наравно, замjене теза клерофашистичких пропагандиста данашње ФБиХ, коjим покушаваjу да сакриjу своjе стварно лице, намjере и идеолошке кориjене. Срећом па фотографиjе као што jе ова на почетку нашег текста, jасно показуjу историjску истину, односно чиjи су знак на реверу носиле СС Ханџар Дивизиjе у саставу Вермахта.
Срби коjи су прешли на ислам, нису имали проблем у томе да шаљу дивизиjе на Источни фронт да се, раме уз раме са трупама Хитлера и Мусолиниjа, боре под Стаљинградом за триjумф расне супремациjе и теориjе о истребљењу народа коjи припадаjу „нижоj раси“.

Нажалост, тоj „нижоj раси“ су додиjељени и Срби, те су гласила младомуслимана почетком деведесетих покушали на све начине да их на то потсjете. Нагло jе дошло до провале национализма и исламског вjерског фанатизма, коjи jе у наjедном препуним џамиjама нескривено говорио о повратку „турског земана“ и „ретроактивноj примjени закона о првоj брачноj ноћи“.

Уз нарастаjуће насртаjе на права Срба у Хрватскоj, повратка усташких симбола и припадника овог покрета у врх власти бивше СР Хрватске, те оружане чарке и телевизиjски пренешенеликвидациjе десетина људи маљевима и камама; грађанима српске националности jе jасно поручивано да ће бити неконститутивни грађани другог реда и у бившоj СР БиХ.

На све то, Алиjа Изетбеговић jе, умjесто да умири српски живаљ, jасно изнио своj циљ. Без обзира што jе нуђен да постане први предсjедник заjедничке државе, направљене на новим основама, он jе ускликнуо: „Ако Словениjа и Хрватска иступе из Југославиjе, БиХ неће остати у Великоj Србиjи“. Крвожедне гомиле су са одушевљењем поздрављале ове риjечи на митинзима СДА.

Аутострада пакла

На насловни датум приjе 18 година, нестао jе тињаjући трачак разума и посљедња нада да се може избjећи крвопролиће по нотама Исламске декларациjе. И онда jе почело. Након овог (архи)прегласавања Срба, омогућеног геноцидом у два свjетска рата, почела су систематична убиства српских цивила, силовања српских дjевоjчица, увоз муџахедина коjи су одсиjецали главе као у Чечениjи, Авганистану и Ираку; те насилно приморавали домицилно муслиманско становништво на законе и обичаjе поменутих диjелова свиjета.

Зарови и бурке су данас свакодневни призор широм градова Тамног вилаjета, а нарастаjући вехабиjски покрет и агресивни насртаjи на РС муслиманских политичара; jасно показуjу због чега jе jош 1993. раздриjешен чвор између муслиманских и Хрватских застава, коjи се логично, али трагично и неславно, завршио у Ахмићима или на Старом мосту у Мостару.

На ужас свих коjи живе у функционално, економски и културно-цивилизациjски далеко развиjениjем диjелу Деjтонске БиХ, данас се ништа ниjе промиjенило. Још увиjек ратни злочинци не само да се слободно крећу по ФБиХ, него поново говоре о мултиетничности и суживоту; и даље приjетећи да ће се симбол децениjског ужаса и геноцида над српским народом, 1. март 1992. године, „jедном славити на циjелоj териториjи БиХ“.

Док се хапсе или прогоне часни српски генерали, документовани и освjедочени злочинци као што су Атиф Дудаковић или Харис Силаjџић, опет игноришу институциjе система инасилно проваљуjу кроз закључана врата органа државне заjеднице БиХ, како би нас подсjетили на своjе злочине из прошлости.

На стотине хиљада прогнаних, затвараних, пребиjаних, силованих, убиjаних Срба; коjи су прошли голготу или изгубили животе у име мултиетничности, од стране оних коjи су одбили да живе у jедноj већоj заjедничкоj држави (СФРЈ). На стотине прекршених риjечи, као што су оне из Добровољачке или са Брчанске малте, на хиљаде приjетњи и притисака након формалног окончања рата.

Укратко су поручили, да оно што неће они, намjераваjу оружjем наметнути Србима. Рекавши то илустративно кроз реченицу свог лидера: За независну БиХ спреман сам жртвовати и мир.

Па шта има у тоj Педерациjи?

Наjдубље се извињавамо свим сународницима исламске вjероисповjести, за све оне диjелове у досадашњем тексту, коjи су им могли бити увредљиви. А ни наjмање не сумњамо да jе таквих било, пошто jе напис састављен на основу обрасца свакодневних обjава у федералним медиjима, а поготово за посебне прилике каква jе jучерашња или, рецимо, рођендан Републике Српске. Ово jе био покушаj илустрациjе, односно ниjе тешко закључити куда би нас одвело да се и медиjи у РС понашаjу и размишљаjу на оваj начин.

Почев од наизглед безазлене праксе да се РС (глас „р“ jе слоготворан сонант у српском jезику) назива еРеС, па онда неком полуписменом логиком именица „република“постаjе мушког рода („лажне тврдње да jе еР-еС економски стабилан“); па до тога да се jедна од темељних тачака Деjтонског мировног уговора назива Република Брдска, Шумска или Мрска.

Фронтал.РС (брдски, шумски и мрски) се jош jедном извињава свима коjи не желе да буду таоци прошлости, те да их се спрема за нови рат, крвопролиће и братоубиство; због сасвим неостваривих циљева. Ми смо окренути будућности и свим средствима ћемо се борити против лоповлука, примитивизма, шовинизма и вjерске нетолеранциjе.

Први дио овог текста jе, дакле, само илустрациjа шта би се десило да гласила у „Ересу“ враћаjу „тук на утук“ колегама из Педерациjе. Наравно да се шалимо, не желимо никада говорити о „Ефбиху“ као геноцидном противприродном блуду Хрвата и муслимана; али свакако желимо да се прекине хаjка на РС, као тобожњег генератора говора мржње.

Цртаћи vs Геноцид

Да то ниjе тако, довољно говори понашање jавних РТВ емитера на насловни датум. У 9 уjутру jе почео дуго очекивани пренос излагања, ратног предсjедника РС, др Радована Караџића. ФТВ и РТРС су преносили потпуно исту слику, све до прве паузе. Након прекида програма, РТРС jе емитовао цртане филмове за основношколску дjецу; уз дебилан пропагандни спот гдjе позив на броj 1411 спашава од биjеле куге, а коjи питање да ли мотивише и оне гениjалце коjи су унаjмили деветнаестовиjековог полетарца, Добрицу Ерића, да буде заштитно лице кампање.

Заузврат, ФТВ jе већ имао спремну шпицу Proces vs. Karadžić, гдjе су изанимиране неке мучне слике у служби jедностраног виђења грађанског рата, а у студиjу извjесну Фадилу Мемишевић. Такође спремну. Она се, заjедно са новинарком, постарала да грађани коjи су пратили уводно излагање др Караџића, не стекну сами своjе мишљење о ономе шта jе истина. Тако jе предсjедница удружења илустративно парадоксалног имена: Друштво за угрожене народе у БиХ, за вриjеме цртаних филмова у РС, пучанству у ФБиХ понављала баjке како „Београд стоjи иза одбране“, те да jе „РС ратни плиjен Београда, коjи настоjи да га задржи“. Новинарка jе терцала забавним илустрациjама типа: У нашоj jавности постоjи увjерење како jе Судско виjеће претjерано попустљиво према Караџићу…

РТРС jе, са друге стране, подневну емисиjу под именом „У фокусу“, посветио горућоj и веома битноj теми за данашњи дан, а то jе угошћавање представника пензионера и удружења потрошача. Исто тако jе и вечерња, политички профилисана емисиjа Пресинг, посвећена улози Уреда високог представника; док се ФТВ бавила „откривањем злочина“ у Брчком, коjе су починиле jединице под командом Мирка Благоjевића из Биjељине.

Све jе крива Србиjа

Таj мртворођени покушаj да се чак и Борис Тадић прогласи настављачем политике Слободана Милошевића, за циљ има самозалагавање како jе у проценту од 64,31% оних коjи су гласали за „суверену и независну БиХ“, сасвим небитно то што Срби нису гласали. Широким народним масама у ФБиХ, покушава се продати лажна слика о томе како РС ниjе жеља домаћих Срба, него jе то идеjа накалемљена из Србиjе.

При томе уопште не доводе у противурjечност чињеницу да истомишљенике из Београда (Чедомир Јовановић, Наташа Кандић, Соња Бисерко, Биљана Ковачевић-Вучо, Соња Лихт… допуњаваjте списак по вољи) гошћа у студиjу назива мањином; а да након Караџићевог излагања у пропагандном блоку прво даjу наjаву за филм Јединица. А наjава, екавским нарjечjем, каже да нам jе „Милошевић свима одузео децениjу живота“, затим понавља то кроз Јовановићеву парламентарну странку, а све у скупштини Србиjе коjа се спрема да усвоjи резолуциjу о Сребреници.

То све се може до миле воље емитовати на наjмање двиjе (од пет) станица са националном покривеношћу (Б92 и Фокс), те далеко од тога да потпуно антисрпски настроjене интересне групе коjе контролишу медиjе у Србиjи, могу да се по утицаjу сврстаjу раме уз раме са тобожњом „академском заjедницом у Србиjи“, коjа, по тврдњама маштовите гђе Мемићевић, активно брани Караџића.

Хушкање без граница

На ФТВ jе др Радовану Караџићу загонетно прикраћено вриjеме за излагање, у користи гђе Мемишевић. Снимак jе нагло прекинут, тренутак приjе него ће студио у Хагу приказати чувену фотографиjу, гдjе тамнопути муџахедин држи одсjечену главу. Да би се на све могуће начине онемогућило да било шта од изнесеног допре до становништва као аргумент, пропагандна паљба jе настављена до дуго у ноћ.

Тако су „професионални и непристрасни новинари“ попут Салиха Бркића, или захваљуjућиМилораду Додику доста познатиjег Бакира Хаџиомеровића, са великим обзиром према људским правима користили термин „ратни злочинац“, за човjека коjи jе званично оптужен. При томе ниjе никакав проблем што jе први смишљено пратио пренос са познатим заштитницама ислама и прогонитељима свиња са малих екрана, припадницама Удружења Маjке Сребренице; а други то чинио са Жељком Комшићем и Харисом Силаjџићем, у циљу дизања тензиjе око хапшења осумњиченог за злочин у Добровољачкоj улици, Еjупа Ганића.

Тако jе забавно-информативни програм настављен гостовањем Мирка Пеjановића у дневнику. Ваљда да се уз алузивне и коментаришуће извjештаjе о Караџићевом излагању и jедностраном обиљежавању 1. марта; убиjеди већ одавно хипнотисане теленаркосе из ФБиХ, да jе захваљуjући ставовима такве господе став Срба у РС изражен ишта аутентичниjе, него став супротне стране у излагањима, рецимо, Џевада Галиjашевића.

У склопу тога се у 21:25 пуштало и пропагандно смеће по имену Римеjк, коjе се остатку свиjета покушало продати као цjеловечерњи играни филм, а послиjе тога jе поштен инсан већ требао и на спавање.

Кад смо већ код филмова, изразито нам jе жао што холивудски хит Аватар ниjе могуће погледати у 3Д верзиjи у Сараjеву. Још нам jе жалиjе што медиjи у Сараjеву брижно прешућуjу да jе то могуће учинити у другом граду по величини у „сувереноj и цjеловитоj БиХ“. Јесте да чуди и што у граду коjи би да буде главни, нема ни jедног путоказа куда за ту Бању Луку, али отприлике неких 180 км сjеверозападно од Сараjева можете купити кокице и одгледати како домороци Наави са Пандоре, протjеруjу агресоре са Земље.

Многи би волили да дођете, и увjерите се да оно што говоре федерални масмедиjи ниjе истина, а сами откриjете оне чари што прешућуjу. Кад кренете кући, на излазу из Бање Луке постоjи уредан путоказ куда за Сараjево. Воља вам преко Скендер или Доњег Вакуфа; односно Кнежева или Србобрана.

Битно jе да на краjу стигнемо гдjе смо наумили.

Пише: Дани(j)ел Симић

Извор: Фронтал.РС

Везане виjести:

ПРЕНОСИМО: ФРОНТАЛ-МОРЕ ЈЕ СЛАНА-Пише Дани(j)ел Симић

Дођите на Јадовно 29. jуна 2013. – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: